Norges Kampsportforbund

Norsk taekwondo-bronse i U21 EM

Del

Amina Hammich (18) ble tidligere i år den første norske taekwondo-utøveren med medalje i junior-VM på 18 år. Denne uken fulgte hun opp bragden med nok en bronsemedalje i europamesterskapet for U21 i Tirana, Albania.

Tre norske utøvere stilte til start under årets U21 EM i taekwondo, Hammich ble eneste medaljør.

– Amina har takket være målrettet satsning og oppfølging i hjemklubben Grorud Taekwondo Klubb utviklet seg til å bli en av verdens beste juniorutøvere. Å ta mesterskapsmedaljer i taekwondo er svært tøft uansett aldersklasse, så dette er i likhet med VM-medaljen en stor prestasjon, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Hammich deltok i klassen kvinner -53 kg, som talte 37 utøvere.

I første og andre kamp mot henholdsvis Tyrkia og Tyskland vant hun overbevisende. I kvartfinalen ble det tøffere motstand mot kroatiske Dujmic, men også denne kampen vant hun. I semifinalen mot tyrkiske Ozbey ble det til slutt for tøft og Amina Hammich tok til slutt bronsemedalje.

Stopp i kvartfinalen

Blant de andre norske utøverne kom Mari Romundset Nilsen fra Aure Kampsportklubb og fulltidslandslaget lengst. Nilsen deltok i kvinnenes -67 kg-klasse og gjorde det sterkt med to seire, før hun tapte kvartfinalen mot spanske Moreno.

Alexander Plaipetch-Unes fra Tøyen Taekwondo Klubb tapte i sin første runde-kamp mot Danmark i herrenes -68 kg-klasse.

Neste mål: senior-VM

Nå ser de norske taekwondo-utøverne fremover mot senior-VM som arrangeres i Mexico i november. Endelig uttak til verdensmesterskapet annonseres i løpet av de nærmeste ukene.

I november kan man også følge flere av våre olympiske taekwondo-håp på hjemmebane under taekwondo NM i Jordal flerbrukshall, 26. november.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 21 02 90 00http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Norge får nye landslagstrenere i taekwondo poomsae fra 1. februar 202330.12.2022 14:19:23 CET | Pressemelding

Ky Tu Dang, tidligere verdens- og europamester i poomsae, har blitt engasjert av Norges Kampsportforbund. Dang har en lang og imponerende karriere som trener bak seg, med erfaring fra landslaget i Danmark og andre nasjoner. Som assistenttrener vil han ha få med seg Kine Solvang Tellnes. Hun har en bachelor – og mastergrad innen idrett fra NTNU, og har erfaring som instruktør, landslagutøver, personlig trener og coach.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom