Den Norske Opera & Ballett

Norsk stjernelag i Operaen

Del

Lørdag 16. mars er det duket for premiere på Richard Strauss' Rosenkavaleren på Hovedscenen. Hovedrollene synges av noen av Norges fremste sangere: Marita Sølberg, Mari Eriksmoen og Adrian Angelico.

Marita Sølberg, Adrian Angelico og Mari Eriksmoen. Foto: Erik Berg
Marita Sølberg, Adrian Angelico og Mari Eriksmoen. Foto: Erik Berg

– Ingen kunne skrive for sopran-stemmen som Richard Strauss. I den siste aktens klimaks bringer han tre av dem sammen i en av de mest utsøkte trioene i operahistorien. Vi er stolte av å presentere den med et drømmelag av norske sangere, sier Operasjef Annilese Miskimmon.

Richard Strauss skrev Rosenkavaleren i 1911, rett etter den modernistiske Elektra. Den erfarne operakomponisten ville nå gå tilbake til den klassiske mozartske operaen, med allmenne mennesketyper som minnet om Cherubino og Grevinne Almaviva fra Figaros Bryllup, men også den eldre Bartolo og ungjenta Rosina fra Rossinis Barberen i Sevilla. Resultatet ble det 20. århundrets største tyske operasuksess. Det ble satt opp ekstra tog mellom Berlin og Dresden, der operaen hadde sin premiere.

Teppet går opp til etterdønningene av en het elskovsnatt, der feltmarsjalinnen, fyrstinne Werdenberg, tar farvel med sin unge elsker Octavian. Baron von Ochs spør henne om hun kjenner en adelsmann som kan overbringe en sølvrose til hans tiltenkte, den unge Sophie, og slik innlede frieriet. Fyrstinnen foreslår Octavian. Men da han møter Sophie, blir de så forelsket i hverandre at ingenting i verden kan stoppe dem. Tilbake står den modne kvinnen og innser at hun må gi slipp – på elskeren, drømmen og den deilige ungdommeligheten.

Bak iscenesettelsen står den anerkjente regissøren Sir David McVicar. Rollen som Octavian synges av Adrian Angelico, Marita Sølberg er Marsjalinnen, og Mari Eriksmoen er Sophie. Henry Waddington gjør rollen som Baron Ochs, mens Fredrik Zetterström er Faninal. På scenen står også Thor Inge Falch, Jens-Erik Aasbø, Hallvar Djupvik, Eli Kristin Hanssveen, Ingebjørg Kosmo, Henrik Engelsviken og Emil Havold Næshagen. Medvirkende er også Barnekoret, Operakoret og Operaorkestret, det hele under ledelse av 32 år gamle Joana Mallwitz.

Nøkkelord

Kontakter

For pressebilletter, intervjuer og mer informasjon, kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver, Camilla Yndestad
Tlf: 95751006
E-post: cy@operaen.no

Bilder

Marita Sølberg, Adrian Angelico og Mari Eriksmoen. Foto: Erik Berg
Marita Sølberg, Adrian Angelico og Mari Eriksmoen. Foto: Erik Berg
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom