H5P Group

Norsk start up med flere hundre millioner brukere bytter navn

Del

Flere hundre millioner mennesker bruker den norske teknologien H5P til å lage, dele og oppleve digitalt innhold. Nå endrer det norske selskapet bak teknologien navn til H5P Group. Selskapets visjon og ambisjoner medfører et kvantesprang for Internett. Lykkes H5P Group vil flere industrier transformeres som følge av den norske innovasjonen.

H5P Group sin CEO Svein-Tore Griff With
H5P Group sin CEO Svein-Tore Griff With

1800 organisasjoner verden over på kundelisten

"Nesten alle kjente universiteter i verden bruker H5P og har årslisenser hos oss. Flere av de største og mest kjente bedriftene, veldedige organisasjonene og andre gigantiske offentlige organisasjoner er blant våre ca. 1 800 kunder. I tillegg bruker flere hundre tusen organisasjoner produktene våre gratis." sier Svein-Tore Griff With, selskapets CEO.

Til nå har selskapet bak H5P holdt en lav profil. Uten å markedsføre seg har de erobret verden med sine teknologiske løsnigner og bygget opp en raskt voksende kundebase i alle verdensdeler.

"Vi har bygget opp et enormt globalt nettsamfunn av H5P entusiaster. De presenterer H5P på konferanser rundt om i verden, arrangerer workshops, skriver om H5P i blogger og sosiale media og lager videoer om H5P på YouTube." forklarer Griff With. "Ved å bytte navn til H5P Group blir vår tilknytning og dedikasjon til H5P tydeligere. Vi gir oss ikke før visjonen til H5P er fullt ut implementer" fortsetter han.

Enorme ringvirkninger for hele Internett

Dersom H5P Group når alle sine mål vil det bety et mye rikere Internett hvor innholdet på nett blir mer interaktivt og mye lettere å gjenbruke og dele. Et forlag vil enkelt kunne ta utgangspunk i innhold andre forlag har laget istedenfor å lage alt fra bunn av, det samme vil gjelde for andre aktører på Internett. Alt fra aviser, skoler og annonsører til nettbutikker, sjakk-klubber og rosa-bloggere vil få vinger takket være innovasjonen.

"Ved å legge til rette for samarbeid og gjenbruk istedenfor å bygge innholdet fra bunnen av hver gang vil vi kunne se Internett innhold bevege seg fremover like raskt som spillindustrien. Sammenligner man en nettavis i dag med en for femten år siden er det ikke store forskjellen. Sammenligner man et spill i dag med et laget for femten år siden har det skjedd et kvantesprang. Det samme kvantespranget og høye utviklingstempoet legger vi tilrette for for alt digitalt innhold. H5P vil fullstendig forandre hvordan innhold skapes og distribueres."

H5P Group har ikke mottatt investeringer fra profesjonelle investorer, men mottar henvendelser fra investorer i inn og utland jevnlig som de foreløpig pent avviser. Selskapet har siden lansering av H5P.com i August 2018 bygget opp en kundeportefølje som p.t. genererer over 40 millioner kroner i årlige lisensinntekter. H5P Group mener de bør ha over 100 millioner i årlige lisensinntekter om et par år. Selskapet hadde 4 millioner i overskudd i 2020 og nesten 10 millioner i overskudd i 2021.

"Vi har bare så vidt begynt. I September starter vi pilotering av en helt ny dimensjon av H5P som kommer til å bli et vannskille for bransjen. I løpet av de neste årene vil vi etablere kontorer i flere land og akselerere utviklingen av både selskapet, produktet og nettsamfunnet. " avslutter With.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

H5P Group sin CEO Svein-Tore Griff With
H5P Group sin CEO Svein-Tore Griff With
Last ned bilde

Lenker

Om H5P Group

H5P Group
Strandgata 9
9008 Tromsø

http://h5p.group

Software as a service selskap som hjelper ca to tusen organisasjoner over hele verden med å lage bedre interaktivt innhold fortere.

Følg pressemeldinger fra H5P Group

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra H5P Group på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.