Norges Kampsportforbund

Norsk sølv under Kadett-EM i Taekwondo

Del

Tom Talgø (14) fra Øvre Romerike Budo Senter imponerte stort i kadett-EM i Taekwondo denne helgen.

Tom Talgø
Tom Talgø

 Mesterskapet endte med en sterk andreplass til den unge utøveren fra Romerike i klassen +65 kg. Totalt deltok 550 deltakere i Europamesterskapet som ble arrangert i Marina D`or i Spania denne helgen. 

Både klubbtrener og sportssjef i Norges Kampsportforbund er godt fornøyd med dagens prestasjoner

- Tom åpner knallsterkt og opprettholder nivået gjennom hele stevnet. For en ung utøver er dette viktig læring og erfaring, samt en kjempeprestasjon, sier trener Kristoffer Torseth. 

Treneren forteller at en liten smell i foten hemmer kadetten noe i finalen, men oppsummerer dagen alt i alt som utrolig bra. 

- Dette er en stor prestasjon og første gang en norsk utøver vinner sølv i et Europamesterskap for kadetter, forteller sportssjef Dag Jacobsen. 

I fjor ble det norsk bronse i samme mesterkskap og sportssjefen ser klar fremgang og ser andreplassen som bevis på at det jobbes godt ute i klubbene.

Imponerte på matta 
Den tøffe fighteren fra Romerike imponerte stort i de innledende kampene. Han vant den første kampen mot Paul Mengen fra Tyskland hele 40-0 og kampen ble stoppet i andre runde. I neste kamp møtte han Patrik Madlo fra Tsjekkia og vant klart 27-2. 

Kvartfinalen gikk Tom Talgø mot Luka Vukobratovic og vant klart 31-3. I semifinalen møtte han Nikita Kriucchkov fra Russland og vant igjen klart 22-12. 

I finalen venten enda en russer, Georgii Taran. Dette ble en tøff kamp som russeren til slutt vant 23-19.

Klubben produserer gode utøvere
Sportssjefen er imponert over den jobben som gjøres i norske taekwondoklubber. Øvre Romerike Budo Senter imponerer når det gjelder utvikling av sine utøvere

- Først fikk klubben frem den store fighteren Ken Holter og deretter fikk de frem Tina Røe Skaar som deltok i OL. Også landslagsutøver og OL-håp Richard Andre Ordemann startet sin karriere i Romeriksklubben. Nå har de fått frem den tøffe kadettutøveren, Tom Talgø, som vi helt sikkert kommer til å se mye til i tiden som kommer, sier Jacobsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Tom Talgø
Tom Talgø
Last ned bilde
Last ned bilde
Tom Talgø sammen med sin trener  Kristoffer Torseth.
Tom Talgø sammen med sin trener Kristoffer Torseth.
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom