SINTEF

Norsk settefisknæring møtes på TEKSET-konferansen 14.-15 januar

Del
Allerede 4 uker før arrangementet går av stabelen har hele 300 meldt seg på den populære konferansen som i år arrangeres for tiende gang. Clarion Hotel & Congress i Trondheim er møteplassen der aktører i den norske settefisknæringa drøfter dagsaktuelle problemstillinger og fremtidens løsninger innen settefiskproduksjon. Konferansen arrangeres av SINTEF Ocean i samarbeid med representanter fra næringa.
Settefiskproduksjon står i fokus under TEKSET. Foto: SINTEF
Settefiskproduksjon står i fokus under TEKSET. Foto: SINTEF

Årets TEKSET har tittelen "Realitetssjekk etter 10 år med TEKSET. Settefiskproduksjon med mangellapper – hvordan komme seg videre fra rognmangel, byggefeil og høye strømpriser?". Administrerende direktør i SINTEF Ocean, Vegar Johansen og statssekretær ved Nærings- og fiskeridepartementet Kristina Hansen vil åpne konferansen. 

I år vil konferansen sette søkelys på rognmangelen i næringa, og hvordan man skal sikre god og tilstrekkelig med rogn året rundt i fremtidenDette diskuteres av rognprodusenter, oppdrettere og representant fra Nærings- og fiskeridepartementet. Bærekraft er også et naturlig nok tema for konferansenDet stilles høye krav til bærekraft innen landbasert oppdrett, og på årets konferanse får man innblikk i hvordan næringa jobber med bærekraft, og om kravene som stilles tillater vekst i næringa.

Det bygges og utvides mange anlegg i Norge, men det er utfordrende å sikre god fiskehelse, økonomi og bærekraftHva har man lært de siste årene? Dette temaet vil bli presentert av både oppdrettere og leverandører, hvor blant andre Atlantic Sapphire stiller med erfaringer fra sine anlegg i USA og Danmark.I god TEKSET-ånd vil det også bli tatt opp andre problemstillinger og innovasjoner som skal bringe norsk settefiskproduksjon fremover og som danner grunnlaget for videre vekst i norsk lakseproduksjon. 

Vi ser fram til å ønske velkommen til alle deltakerne ved TEKSETFor mer informasjon om konferansen, påmelding, program og bestilling av stand, gå inn på www.tekset.no.

Kontakt: TEKSET-koordinator Stine Wiborg Dahle, stine.w.dahle@sintef.no/92840511. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Settefiskproduksjon står i fokus under TEKSET. Foto: SINTEF
Settefiskproduksjon står i fokus under TEKSET. Foto: SINTEF
Last ned bilde

Om SINTEF

SINTEF
SINTEF
Strindveien 4
7034 Trondheim

40 00 51 00http://www.sintef.no

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2200 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn
www.sintef.no

Følg pressemeldinger fra SINTEF

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SINTEF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom