Norsk Motor ImportNorsk Motor Import

Norsk Motor Import og Kawasaki i Norge tenker nytt: – henter inn bransjens første kvinnelige produktansvarlig for motorsykkel

Del
Emma Lundin, produktansvarlig for Kawasaki hos NMI.
Emma Lundin, produktansvarlig for Kawasaki hos NMI.

Mandag 4. oktober 2021 – Kawasakis nye ansikt utad i Norge er Emma Lundin (33). Lundin får ansvar for Kawasaki Powersport produktene som innbefatter motorsykkel, ATV (terrengmotor-sykkel/All-terrain vehicle), UTV (kjøretøy modifisert for å frakte utstyr utenfor allfarvei/Utility terrain vehicle) og vannscooter. Kawasaki importeres til Norge av Norsk Motor Import AS (NMI) med hovedkontor i Førde og avdelingskontor i Oslo. Her tar hun over stillingen fra Kristian Østbye som går av med pensjon etter 45 år i bransjen.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang og vil gjøre mitt ytterste til å fylle Kristian Østbye sine sko, sier Emma Lundin, produktansvarlig Kawasaki hos NMI. Kawasaki er et av landets sterkeste merkevarer innen MC-markedet.

MC-markedet vokste med hele 12,17 prosent i pr. 31. september, målt mot samme periode i fjor. I år har Kawasaki vært i utsolgt posisjon store deler av året, samtidig som det har vært Covid-19 utfordringer å få nok mc-er, ATV, UTV og vannscootere til Norge. Norsk Motor Import AS har 18 ansatte og omsatte for 120 millioner i 2020.

Emma Lundin kommer fra Bank Norwegian der hun har jobbet med markedsføring og kundekommunikasjon. Videre har hun tidligere hatt diverse salgs- og kundeservicejobb. Hun har studert økonomi, PR og kommunikasjon med spesialisering i merkevarebygging på Handelshøyskolen BI.

– Vi hadde nærmere 100 søkere til stillingen og gleder oss nå til at Emma Lundin tar fatt på oppgaven, sier Steinar Sandbye som er salgs- og markedssjef hos NMI AS.

Motorgleden våknet i henne når hun som 10 åring fikk sitte bakpå sin fars Kawasaki GPZ900. Interessen har hun beholdt til voksen alder og hun tok MC-førerkortet i 2013.

– For å komme seg raskt frem til studiene på BI og senere jobb i Oslo ble motorsykkel et naturlig valg for å slippe å stå i kø i timevis, sier Emma Lundin. Den første sykkelen var en Kawasaki Ninja 250 og har siden hatt en rekke motorsykler fra forskjellige produsenter.

– Å få muligheten til å jobbe med Kawasaki som merkevare er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg har et grønt hjerte som banker, sier Lundin med et smil.

På fritiden driver hun med roadracing, som er banekjøring med uregistrerte kjøretøy. Hun tok kurs og fikk lisens hos Norges Motorsportforbund i 2019. Når hun ikke trener selv er hun gjerne med som instruktør på førerutviklingskurs. Hun elsker miljøet og den unike stemningen som er på og rundt banen og har blant annet deltatt som instruktør på de to første kjørekursene i Norge for kvinner, i regi av WIMA – Kvinner med interesse for MC i Norge.

– Det blir en god del turer på flotte svingete veier i Norge med motorsykkel i løpet av sesongen og ferier tilbringes helst på en racing bane sammen med familien, forteller Emma Lundin. Hennes samboer kjører også sykkel og konkurrerer i roadracing klassen Superbike. De møttes via MC miljøet og har to barn sammen.

– Kawasaki har et enormt potensial og jeg ser frem til å skape et godt samarbeid med våre forhandlere og brukerne av Kawasaki MC, ATV, UTV og vannscootere, sier Emma Lundin. Markedet er stort og sammen kan vi nå ut til en større kundegruppe og fokusere på å levere førsteklasses service- og kvalitet.

– Jeg håper at bransjen er klar for litt nytenkende og innovative ideer. Sammen med vår markedskonsulent Camilla Tangen Jenssen skal vi lage masse moro som et sterkt kvinne team hos Kawasaki importøren Norsk Motor Import, sier Emma Lundin. Hun er opprinnelig fra Sverige og bosatt med samboer og to barn på Lillestrøm.

For ytterligere informasjon:
Emma Lundin, produktansvarlig Kawasaki,
telefon 57 72 55 28, e-post: emma@norskmotorimport.no
Steinar Sandbye, salgs- og markedssjef,
telefon 57 72 55 27, e-post: steinar@norskmotorimport.no

Fakta om Norsk Motor Import og Kawasaki:
Norsk Motor Import AS ble etablert i 1998 av en gruppering norske MC-forhandlere. Eierne har vært i bransjen siden tidlig på 80-tallet og sitter på mange års erfaring og kompetanse på salg og service innen alle nivåer av MC-sektoren. Norsk Motor Import AS importerer scootere, mopeder, motorsykler og ATV fra kjente produsenter i Japan, Spania, Korea og Taiwan. I tillegg står selskapet for en betydelig import av deler og utstyr. I oktober 2006 overtok selskapet import og distribusjon av Kawasaki i Norge. Selskapet med hovedkontor i Førde og avdelingskontor i Oslo har 18 ansatte og omsatte for vel 120 millioner i 2020.

Kawasaki sin historie ble startet på et verft i 1878 av mannen, Shozo Kawasaki. I dag er Kawasaki Heavy Industries et ingeniørbasert selskap som opererer i svært forskjellige markeder, men alltid i forkant med den nyeste teknologien. Kawasaki begynte å produsere motorer for motorsykler i 1953. I 1961 lanserte Kawasaki den første motorsykkelen under eget merke.

Bilder

Emma Lundin, produktansvarlig for Kawasaki hos NMI.
Emma Lundin, produktansvarlig for Kawasaki hos NMI.
Last ned bilde
Emma Lundin, produktansvarlig for Kawasaki hos NMI.
Emma Lundin, produktansvarlig for Kawasaki hos NMI.
Last ned bilde
Emma Lundin, produktansvarlig for Kawasaki hos NMI, sammen med Kristian Østbye som går av med pensjon etter 45 år i bransjen.
Emma Lundin, produktansvarlig for Kawasaki hos NMI, sammen med Kristian Østbye som går av med pensjon etter 45 år i bransjen.
Last ned bilde
Kawasaki Jet Ski Ultra 310LX
Kawasaki Jet Ski Ultra 310LX
Last ned bilde

Om Norsk Motor Import

Norsk Motor Import
Norsk Motor Import
Indre Hornnesvika 2
6809 Førde

57 72 55 20https://norskmotorimport.no/

Følg pressemeldinger fra Norsk Motor Import

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Motor Import på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.