Norges Kampsportforbund

Norsk karate-deltakelse i Deaflympics 2022

Del
Det neste Deaflympics arrangeres fra 28. april-15. mai i Caxias do Sul, Brasil. Blant de 21 idrettene på programmet finner vi både karate og taekwondo. Kumite-utøver Ali Reza Houshyar fra Tiger Karateklubb var eneste norske kampsportutøver som søkte om deltakelse og har nå blitt offisielt tatt ut til lekene.

Ukentlig trening med landslagstreneren

– Dette er en unik mulighet for Houshyar til å representere kampsportutøvere som har nedsatt hørselsevne i Norge, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund. Han sier videre at nå som Houshyar har blitt tatt ut av NIF kan dette være med på å øke kampsport-interessen for utøvere med annen nedsatt funksjonsevne og at det kan gi et nasjonalt løft for para-kampsport.

Ali Reza Houshyar som deltar i herrenes -67 kg-klasse har blitt fulgt opp av klubbkamerat og tidligere landslagsutøver, Steffen Larsen, som har gitt han svært gode skussmål og lagt frem en inngående speider-rapport på hvilket nivå som eventuelt møter ham. Under lekene i Brasil er det landslagstrener i karate Wayne Otto som er satt opp til å være Houshyars coach. De trener nå sammen to ganger i uken på kampsportforbundets landslagssenter ved Skullerud i Oslo.

Uttatt av idrettsstyret

Aktuelle utøvere og trenere er nå innkalt til informasjonsmøte med NIF hos Olympiatoppen 30. mars. Under møtet vil man også få vite mer om hva som kreves av de norske representantene og hva de kan forvente å møte når de deltar i et stort multisport-arrangement.

Les mer om karate i døve-OL her:
Deaflympics 2022: Karate regulations

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Ali Reza Houshyar under Karate NM 2021. Foto: Tiger Karateklubb.
Ali Reza Houshyar under Karate NM 2021. Foto: Tiger Karateklubb.
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 21 02 90 00http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Norge får nye landslagstrenere i taekwondo poomsae fra 1. februar 202330.12.2022 14:19:23 CET | Pressemelding

Ky Tu Dang, tidligere verdens- og europamester i poomsae, har blitt engasjert av Norges Kampsportforbund. Dang har en lang og imponerende karriere som trener bak seg, med erfaring fra landslaget i Danmark og andre nasjoner. Som assistenttrener vil han ha få med seg Kine Solvang Tellnes. Hun har en bachelor – og mastergrad innen idrett fra NTNU, og har erfaring som instruktør, landslagutøver, personlig trener og coach.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom