Loopfront

Norsk innovasjonsselskap skal bli verdensledende på gjenbruk i bygg- og anleggsbransjen

Del

Innovasjonsselskapet Loopfront gir nytt liv til inventar og byggematerialer gjennom reparasjon, gjenvinning og redesign. Det skal spare entreprenører og offentlig sektor for flere millioner – samtidig som man kutter i klimautslipp.

Foto: Loopfront
Foto: Loopfront

I EU kastes hele 10 millioner tonn møbler i året. Det tilsvarer verdier for 300 milliarder kroner. Byggeiere og entreprenører kan med andre ord spare millioner på at de slipper å kjøpe nytt - samtidig som de reduserer sin miljøpåvirkning.

Blant de som har tatt dette til etterretning er Trondheims-baserte Loopfront – et innovasjonsselskap som har utviklet en digital markedsplass ala Finn.no for brukte møbler og byggematerialer.

Skal få bukt med bruk og kast i bygg- og anleggsnæringen

Selskapet bistår bygg- og anleggsnæringen med å dokumentere sine klimautslipp og kartlegging av ressurser som kan brukes på nytt. Det gjør de gjennom en digital database hvor de så langt har kartlagt 100 000 møbler og byggematerialer som ellers ville vært brent eller kastet.

Administrerende direktør i Loopfront, Michael Curtis, forventer at digital ombrukskartlegging på sikt vil bli etterspurt i hele verden:

Funksjonen med vår plattform er todelt: Vi skal skape en intern markedsplass for brukte materialer og møbler, og samtidig kartlegge omfanget av klimautslipp og avfall. Det handler både om å bruke ressursene mer effektivt, men også svare på at krav til dokumentasjon av klimautslipp får fotfeste i hele EU.”  

 

Verden må se til Asker

Et av eksemplene på en kommune som har gjort dette i Norge er Asker kommune. Under sammenslåingen av Asker, Røyken og Hurum kommune klarte de ved bruk av Loopfronts digitale ombruksplattform å spare 16 millioner kroner på å bruke møbler de hadde fra før – samtidig som de reduserte avfall fra møbler med 90 tonn.

Målet er at flere kommuner – og land – skal gjøre det samme som Asker. 

Det er klart at vi har et problem når vi bare i Norge kaster 200 lastebiler med møbler – hver eneste uke. Dette omfanget kan vi få ned betraktelig dersom flere gjør som Asker, og åpner øynene for alternativene som ligger på bordet”,- sier Curtis.

Tar industrievetyret med til Sverige

Loopfront har derfor lansert en visjon om å være verdensledende på ombrukskartlegging av byggematerialer og inventar. Første steg ute å opprette et eget svensk selskap som skal ta fatt på dette – også utenfor Norge.  

Curtis peker på at norsk teknologi har stort potensial til å bidra til klimaomstilling – også internasjonalt:

”Klimautslipp og avfall fra bygg- og anleggsnæringen er ikke et problem isolert her i Norge. Vi ser også at oppslutningen om sirkulærøkonomien i bygg- og anleggsnæringen øker internasjonalt. Derfor har vi mye å vinne på å være front med teknologiutvikling her, slik at bekjempelse av klimautslipp internasjonalt kan slik bidra til grønn næringsutvikling her i Norge.” 

 

Henter inn nye talenter fra Skanska

For å drive selskapet i Sverige har Loopfront ansatt Anna Forsberg som Administrerende direktør i Loopfront Sverige. Forsberg har 20 års fartstid fra Skanska, hvor hun blant annet har bakgrunn som markedsområdesjef og vært ansvarlig for selskapets grønne satsinger i Sverige.

-          Jeg ser frem til å begynne hos et selskap som har som misjon å bygge sirkulærøkonomien i bygg- og møbelindustrien. Vi skal gjøre det enkelt å gjenbruke byggematerialer og møbler, og sørge for at digitalisering skal spille en naturlig rolle i byggeprosessen.”

-Anna Forsberg, Adm.dir i Loopfront Sverige

Anna Lagergren vil også tiltre som selskapets forretningsutvikler. Hun kommer fra samme rolle i Skanska.

-          Å starte opp med gjenbruk av byggmaterialer og møbler er egentlig en selvfølge. Vi trenger å redusere bruk og kast i hele næringen” , sier Lagergren.

Michael Curtis er også fornøyd med rekrutteringen:

-          For å bygge laget videre i Sverige har det vært helt vesentlig å hente talenter som kan utvikle Loopfront internasjonalt. Anna og Annas bakgrunn gjør de spesielt interessant for oss, og de har begge har opparbeidet bred erfaring fra bygg- og anleggsnæringen som vi vil nyte godt av. Vi har stor tro på at selskapet vil videreføre sin suksesshistorie med de på laget og ser frem til fortsettelsen, sier Michael Curtis, CEO i Loopfront

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Loopfront
Foto: Loopfront
Last ned bilde
Foto: Loopfront
Foto: Loopfront
Last ned bilde
Michael Curtis, CEO i Loopfront
Michael Curtis, CEO i Loopfront
Last ned bilde
Anna Forsberg og Anna Lagergren (fra venstre) skal lede satsingen fra Sverige
Anna Forsberg og Anna Lagergren (fra venstre) skal lede satsingen fra Sverige
Last ned bilde

Lenker

Om Loopfront

Loopfront
Styrmannsgata 6
7042 Trondheim

95484398https://www.loopfront.com/no/

Loopfront er et innovasjonsselskap med kontorer i Oslo, Trondheim og Stockholm. Selskapet leverer digitale løsninger for materialkartlegging, samhandling og rapportering av ombrukspotensialet av byggematerialer og møbler. Deres digitale ombruksplattform gjør det enklere for profesjonelle aktører å gjenbruke byggematerialer, inventar og masser. Selskapet har i skrivende stund opparbeidet en database på 100 000 møbler og materialer som kan brukes igjen eller redesignes.

Kort om Loopfront

o   Er Norges ledende teknologiutvikler innen gjenbruk av byggematerialer og møbler.

o   Har utviklet en digital plattform som skal gjøre det enklere å dokumentere klimautslipp og avfallsmengde, samt skape en intern markedsplass for gjenbruk av byggematerialer og inventar.

o   Opprettet i Norge i 2019, og skal i løpet av 2021/2022 ekspandere til Sverige og Tyskland.

o   Har allerede etablert en stor kundebase, særlig innen offentlig sektor. Betjener kunder som Oslo og Asker kommune, Statsbygg og NTNU.

Følg pressemeldinger fra Loopfront

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Loopfront på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.