Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp i påskeberedskap: Færre skader og flere leteaksjoner

Del

Påsken så langt har bydd på flere leteaksjoner enn normalt for Norsk Folkehjelps mannskaper.

- En stor andel av oppdragene vi har hatt så langt i påsken har vært leteaksjoner, og det er litt uvanlig med tanke på utviklingen de siste årene, forteller leder i Norsk Folkehjelp Sanitet, Live Kummen.

Med dagens teknologi er det enklere for folk å varsle hvis de går seg bort på påskefjellet, og de siste årene har derfor antall leteaksjoner i påska gått ned, samtidig som antall redningsoppdrag har gått noe opp.

- I påska, som ellers i året, er det derfor ikke først og fremst savnede skiturister i fjellheimen vi leter etter, men mennesker som blir savnet i urbane strøk. Det kan for eksempel være folk med demenssykdom som har kommet bort fra hjemmet sitt, sier Live Kummen.

Ved inngangen til palmehelga var det fortsatt betydelig skredfare i nord, og Norsk Folkehjelps skredmannskaper var ekstra på vakt nord i landet.

- Det er svært gledelig at vi ikke har hatt noen flere skredulykker i påska, og det kan tyde på at folk har vært flinke til å ta hensyn til forholdene. Vi håper at flest mulig kommer seg ut på tur og bruker fjellet, men at de som beveger seg inn i skredfarlig terreng har kunnskap og utstyr til å gjøre det på en trygg måte, sier Live Kummen.

Etter ei forholdsvis rolig palmehelg for de frivillige mannskapene forventer Norsk Folkehjelp mer utfart til fjellet de neste dagene.

- Det er meldt fortsatt godt påskevær mange steder i landet også i de kommende dagene, og vi forventer mer utfart inn mot påskehelgen. Vi har som alltid ekstra beredskap på steder der vi vet at det er mye utfart, i tilfelle noe skulle skje, sier Live Kummen.

Kontakter

Bilder

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp - krav til norske myndigheter på klima24.8.2019 16:47:28 CESTPressemelding

Norsk Folkehjelp mener at norske myndigheter bør føre en offensiv og ambisiøs klimapolitikk, nasjonalt og internasjonalt. At norsk redningsmannskap får økt støtte til tilpasning som følge av klimaendringene. At det arbeides internasjonalt for å sikre rettighetene til mennesker som blir tvunget på flukt som følge av klimaendringene, og at norske myndigheter øker støtten i bistandsbudsjettet til sivilsamfunnsorganisasjoner som kjemper mot konsekvensene av klimaendringer

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom