Labrida

Norsk biotek start-up Labrida AS inngår omfattende avtale med sveitsiske Straumann Group, en global leder innen tannhelse

Del

Labrida AS og Straumann Group har inngått en avtale om eksklusive distribusjonsrettigheter i utvalgte markeder for produktet Labrida BioClean™, et produkt klassifisert som medisinsk utstyr klasse 2a til bruk for vedlikeholdsbehandling av tannimplantater. Straumann Group har videre styrket sitt samarbeid med Labrida ved oppkjøp av en minoritetspost i selskapet

Oslo, Norge, 16 februar 2021: Labrida AS og Straumann Group har inngått en avtale som sikrer Straumann eksklusive distribusjonsrettigheter i utvalgte markeder for produktet Labrida BioClean™- en børste til profesjonelt bruk av tannleger og tannpleiere for langsiktig vedlikehold av tannimplantater. Labrida og Straumann ønsker under 2021 å utvide distribusjonsavtalen til å omfatte ytterligere land, hovedsakelig i Asia og fremvoksende markeder. Videre harStraumann Group kjøpt en minoritetspost av aksjene i Labrida, samt at de har fått en opsjon på å utøke sin eierandel ytterligere senere. Dette gjør at Labrida kan ytterligere investere i forskning og utvikling, samt oppskalere produksjonskapasitet.

«Avtalen med Straumann er en milepæl for Labrida. Som et biotek oppstartsselskap, med et produkt vi har sterk tro på, har vi ambisjoner om å gjøre vår innovasjon tilgjengelig for tannleger og tannpleiere i hele verden. Med Straumann har vi funnet en sterk partner med global distribusjon, noe som er en nøkkel til suksess. Vi er derfor stolte av å kunne annonsere en slik omfattende avtale med et referanseselskap i industrien slik som Straumann er» sier Tore Heldrup Rasmussen, Styrets leder i Labrida.

Labrida har utviklet, registrert, og markedsfører Labrida BioClean™ børsten for profesjonelt bruk, der børsten signifikant reduserer inflammasjon dokumentert både ved bruk mot mukositt, og mild peri-implantitt. Børsten er hovedsakelig laget av et biomarint materiale, chitosan, som innehar egenskaper godt egnet for dette formål. En nylig studie gjennomført av SINTEF, viser videre at bruk av Labrida BioClean™ gir liten spredning av aerosoler sammenlignet med tradisjonell vedlikeholdsbehandling og er derfor et alternativ for tannleger og tannpleiere i valg av behandling for å kunne møte nylige innførte tiltak som følge av COVID-19.  

“Dette nye partnerskapet er en ekte win-win situasjon for begge selskap. Med den innovative børsten

for bruk til implantathelse, vil vi være i stand til å tilby tannleger verden over en ytterligere løsning for vedlikehold av implantater. Implantathelse og vedlikehold er viktig for å unngå inflammasjoner eller andre komplikasjoner på lang sikt. Samarbeidet med Labrida gir oss en utvidelse av vår portefølje av produkter for implantathelse og å kunne tilby tilleggsløsninger til behandling av peri-implantat sykdommer», sier Holger Haderer, Head of Marketing & Education i Straumann Group.

Labrida BioClean™ er et alternativ til tradisjonelle behandlinger og vedlikehold av tannimplantater. Markedet for implantathelse er estimert til om lag 70 millioner pasienter globalt, som typisk vil ha behov for 2-4 behandlinger per år. Labrida BioClean™ er også regulatorisk godkjent til bruk for indikasjonen periodontitt, et marked som er anslått til å omfatte om lag 450 millioner mennesker globalt. Periodontitt er således verdens sjette største sykdom målt i insidens.  

«Vi ble hardt rammet av covid-19, idet tannlegekontorer verden over ble stengt ned over natten. Det til tross har vi brukt nedetiden produktivt og med utrettelig innsats fra hele teamet vårt, støtte fra Innovasjon Norge, og naturligvis teamet hos Straumann, ser vi på 2021 med forhåpninger og har tro på sterk kommersiell fremgang», sier Arvid Lindberg, administrerende direktør i Labrida.

Avtalene ble signert av begge parter den 18nde desember 2020 og produktlansering i en rekke europeiske land er enten i full gang eller planlagt for 2021.

Kontakter

Dokumenter

Lenker

Om Labrida

Labrida
Labrida
Slemdalsveien 1
0369 Oslo

https://www.labrida.no/

About Labrida:

Labrida AS, is a Norwegian biotec company established in 2012. Labrida is developing and marketing a marine based dental medical device. Labrida BioClean® is a CE-marked, patented chitosan brush used by clinicians for maintenance of dental implants and/or teeth. Labrida BioClean® is sold to dental clinics in several markets in Europe. Through a milestone distribution agreement and partnership with Straumann, Labrida expects to face substantial growth in distribution and sales of its Labrida BioClean® brush going forward.

Labrida is a privately held company with 39 shareholders and holds its headquarter in Oslo, Norway.

About Straumann:

The Straumann Group (SIX: STMN) is a global leader in tooth replacement and orthodontic solutions that restore smiles and confidence. It unites global and international brands that stand for excellence, innovation and quality in replacement, corrective and digital dentistry, including Anthogyr, ClearCorrect, Dental Wings, Medentika, Neodent, Straumann and other fully/partly owned companies and partners. In collaboration with leading clinics, institutes and universities, the Group researches, develops, manufactures and supplies dental implants, instruments, CADCAM prosthetics, biomaterials and digital solutions for use in tooth replacement and restoration or to prevent tooth loss. Headquartered in Basel, Switzerland, the Group currently employs approx. 7200 people worldwide and its products, solutions and services are available in more than 100 countries through a broad network of distribution subsidiaries and partners.

Følg pressemeldinger fra Labrida

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Labrida på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.