NordicCAD

Norsk AI-startup nominert til prestisjetung pris

Del
Illustrasjonsbilde av programvaren ’MRI Segmentation Tool’ (Fra https://nordiccad.com/)
Illustrasjonsbilde av programvaren ’MRI Segmentation Tool’ (Fra https://nordiccad.com/)

I desember ble NordicCAD, et programvare-selskap fra Ålesund, nominert av nettstedet AuntMinnieEurope.com som en av kandidatene til ‘beste nye radiologiske programvare’ i 2020. AuntMinnie.com er verdens største nettsted innen medisinsk avbildning, og de observerer og formidler det som skjer globalt innen fagfeltet radiologi. Det lille Sunnmørsfirmaet NordicCAD er nominert sammen med globale giganter som Siemens, Philips og GE.

«Dette er stort på et internasjonalt plan. Vi må ærlig innrømme at vi ble overrasket av nominasjonen, og vi føler oss svært privilegert for å være med i et slikt celebert selskap. Dette er en bragd for det lille firmaet vårt som bekrefter at det vi gjør har stor verdi.»

«Det er veldig motiverende og inspirerende å bli anerkjent av verdensledende eksperter. For oss er en slik nominasjon en seier i seg selv»

Ønsker å revolusjonere behandlingen av knepasienter med kunstig intelligens

Den nominerte programvaren som går under navnet ‘MRI Segmentation Tool’ er utviklet av NordicCAD i samarbeid med NTNU, Helse Møre og Romsdal og Sunnmøre MR klinikk. Den har som formål å automatisk finne knestrukturer i pasienter fra høyoppløselige MR bilder. Programvaren bruker den nyeste teknologien innen kunstig intelligens for å lære seg å kjenne igjen strukturer som ben, muskler, sener, leddbånd og blodårer. Denne informasjonen bruker programvaren til å gjenskape detaljerte 3D modeller av pasientens kne som leger i fremtiden kan bruke til å planlegge og gjennomføre kneoperasjoner.

«Vår programvare kan lage digitale 3D-modeller av kneet til hver enkelt pasient. Med en slik unik modell kan legene studere og finne den beste måten å behandle pasienten på»

Denne 3D-modellen kan også overføres til høyteknologiske 3D briller som legene kan bruke under selve operasjonen dersom en skulle møte på utfordringer.

«Synsfeltet til legene er svære begrenset under operasjonen, men med vår programvare kan legene se kneet fra alle vinkler.»

«Med denne 3D-modellen kan legene også velge å fjerne strukturer og dermed ‘se gjennom’ huden og musklene mens de opererer.»

Arbeidet med å lage slike 3D-modeller ville tatt erfarne leger flere dager, men med programvaren som NordicCAD har utviklet er modellen tilgjengelig i løpet av sekunder.

For mer informasjon om produktet og firmaet, ta kontakt med daglig leder i NordicCAD, Kjell-Inge Gjesdal (mail@nordiccad.com, tlf: +47 992 58 921). Se også mer informasjon om NordicCAD på Home - NordicCAD.

For de som har tilgang på MR bilder av kne så kan programvaren lastes ned gratis og brukes med en 14-dagers prøvelisens fra MST - NoricCAD (nordiccad.com).

Kontakter

Bilder

Illustrasjonsbilde av programvaren ’MRI Segmentation Tool’ (Fra https://nordiccad.com/)
Illustrasjonsbilde av programvaren ’MRI Segmentation Tool’ (Fra https://nordiccad.com/)
Last ned bilde

Om NordicCAD

NordicCAD
NordicCAD
Langelandsvegen 15
6010 Ålesund

https://nordiccad.com/

Følg saker fra NordicCAD

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NordicCAD på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.