Statens vegvesen

Norsenga bru på E16 i Kongsvinger gjenåpnes torsdag

Del

Norsenga bru gjenåpnes torsdag 15. september kl. 10:00. Foreløpig blir brua åpnet for enveistrafikk.

Norsenga bru. Foto: Statens vegvesen.
Norsenga bru. Foto: Statens vegvesen.

Det blir i begynnelsen manuell dirigering for Norsenga bru. Dette vil etter hvert bli erstattet av automatisert lysregulering.

Brua er trygg

- Vi er helt sikre på at Norsenga bru er trygg for den trafikken vi åpner opp for nå. Dette er et føre-var-tiltak hvor vi øker sikkerheten ved å redusere belastninga på brua. Det er for tidlig å si når brua kan åpnes for ordinær trafikk, sier seksjonssjef Gunnar Eiterjord.

Norsenga var en av de 14 fagverksbruene i tre som ble stengt etter at Tretten bru falt ned 15. august.

- Brua har gjennomgått hele regimet som er etablert for å vurdere gjenåpning av bruer med spesialinspeksjon, analyser av inspeksjonsresultatene og kontrollberegninger med tredjepartskontroll, sier Eiterjord.

Mål om å åpne Flisa bru tidlig i neste uke

Det er etablert en prioriteringsliste for gjenåpning av alle bruene som ble stengt etter kollapsen til Tretten bru

- Vi prioriterer bruer som har lang omkjøringsveg eller bruer som har omkjøring som er krevende knyttet til trafikksikkerheten. Arbeidet er i gang for alle bruene, men hvor langt vi har kommet med hver enkelt bru håndteres i henhold til prioriteringslista. Det er omfattende analyser, beregninger og vurderinger som gjøres for hver enkelt bru. Alle tilgjengelige ressurser er satt inn i dette arbeidet, understreker Eiterjord.

For Flisa bru på fylkesveg 206 i Åsnes kommune gjenstår det noe arbeid med beregninger og vurderinger. Målet er at Flisa bru gjenåpnes tidlig i neste uke. Her trengs det mer tid enn forutsatt til vurderinger og beregninger.

Også for Flisa bru vil det bli enveiskjøring foreløpig når den gjenåpnes. Det vil komme nærmere informasjon om Flisa bru førstkommende mandag.

Moumbekken bru var den første brua som ble gjenåpnet mandag 12. september. For Tveit bru på E16 i Vang er det mål om gjenåpning mandag 19. september. I morgen starter arbeidet med demontering av den midlertidige brua som ligger oppå Tveit bru og fjerning av de midlertidige vegfyllingene.

Mer informasjon

Tidligere sendte pressemeldinger vedrørende gjenåpning av bruer:

Oversikt over omkjøringene knyttet til de stengte bruene finner du her:

Følg med på trafikkinformasjon fra Statens vegvesen for nærmere informasjon om tidspunkt for gjenåpninger:

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

Norsenga bru. Foto: Statens vegvesen.
Norsenga bru. Foto: Statens vegvesen.
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom