Norgespremiere for flaggskipmodellen XPENG G9 på Oslo Motorshow

Del
Elbilprodusenten XPENG har i løpet av kort tid gjort seg bemerket ved å introdusere modeller som G3, G3i og P7 i det norske markedet. Nå er det klart for norgespremiere for den nye flaggskipmodellen G9 – en helelektrisk premium familie-SUV som skapt for norske elbilister.

XPENG G9 ble først lansert i Kina tidligere i høst, der den fikk veldig god mottakelse. Nå gleder vi oss til å kunne vise førproduksjonsutgave av modellen her i Norge. XPENG G9 blir spekket med teknologi, utstyr og kvaliteter vi tror har bred appell hos norske elbilkunder, sier Claes Persson, ManagingDirector i XPENG Motors Norway AS.

XPENG G9 får sin Norgespremiere på Oslo Motorshow i Lillestrøm 28. – 30. oktober, der besøkende vil se en førproduksjonsutgave av bilen. Fra 4. november vil det også bli anledning til å se G9 på utstilling i XPENG sitt showroom i Bjørvika i Oslo.

Den nye XPENG G9 er et produkt av åtte år med utvikling og innovasjon, med mål om å sette nye standarder for teknologi og kjøreopplevelser. Modellen er utviklet med high-end-teknologi, uovertruffen komfort og romslig interiør som skaper en utpreget premiumopplevelse.

Høy kjørekomfort, premium design
XPENG G9 skiller seg ut fra mengden med det gjenkjennbare Xrobot-frontdesignet, korte overheng, stramme linjer og et sportslig utseende.  

Med en lengde på 489 cm, bredde på 194 cm og høyde på 167 cm (168 cm uten luftfjæring), har G9 godt med plass innvendig. Bagasjerommet sluker hele 660 liter og 1576 liter med setene nedlagt. I tillegg er det under panseret en frunk på romslige 71 liter. Komforten og velværefølelsen underbygges av med utsøkte seter i nappaskinn, hvor passasjersetet foran også har en elektrisk utfoldbar fotskammel. De øvrige setene får også flere justeringsmuligheter, hvorav fire får varme- og kjølefunksjon (kun kjøling i forsetene) i tillegg til avansert massasjeprogram.

Den nye flaggskipmodellen legger alt til rette for store musikalske opplevelser. Stereoanlegget byr på en helt spesiell konserthall-lydfølelse med 20 høyttalere, inkludert 18 fra Dynaudio, som yter hele 1960 watt.

I tillegg leveres G9 med avansert førerassistansesystem, assistent for selvparkering og kameraer med 360-graders visning rundt bilen.

XPENG G9 blir tilgjengelig med to-kammers luftfjæring, som skal sørge for optimal kjørekomfort, og ytelsene er det lite å si på med prestasjoner som 0-100 km/t ned mot 3,9 sekunder. Inntil 551 hestekrefter bidrar til dreiemomentet opp mot hele 717 Nm, og bilen blir tilgjengelig med både to- eller firehjulstrekk.  

XPENG G9 innfrir de fleste norske elbilkunders forventninger når den kan leveres med elektrisk innsvingbart hengerfeste med tilstrekkelig hengervekt, i tillegg til mulighet for montering av takstativ med taklast på 75 kg. Rattet er naturligvis oppvarmet og det samme gjelder for frontruten, noe som er praktisk ved oppstart på kalde vinterdager. Innvendig preges dashbordet av to store horisontalplasserte infotainment-skjermer på tilsammen nesten 30 tommer. Her kan både fører og passasjer betjene ulike funksjoner i tillegg til at stemmestyringstjenesten «HeyXpeng», også kan operere mange av dem.

Med en 800-volt ladeplattform vil energitilførselen under hurtiglading imponere mange. Ladefarten vil være inntil 300 kW, men her gjenstår lokal testing før endelige spesifikasjoner er klare. Rekkevidde for det 98 kW store batteriet vil oppfylle de fleste behov, samtidig som endelig typegodkjenning gjenstår.

Bilen kommer for salg i løpet av andre kvartal 2023 med utlevering til kundene mot slutten av tredje kvartal 2023. Prisen for den norske versjonen av G9 blir kjent ved en senere anledning. 

 

Forbehold:

- Merk at alle spesifikasjoner er gjenstand for endelig typegodkjenning, og det kan bli endringer på produksjonsklar modell. 

- Merk at det kan være avvik i spesifikasjoner mellom avbildede biler og biler som kommer til Norge. 

 

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om XPENG Norge

XPENG NorgeXPENG Motors er en av Kinas ledende selskaper innen smarte elektriske biler. Selskapet designer, utvikler, produserer og selger smarte elbiler som er sømløst integrert med ny teknologi som AI og avanserte førerassistenter. XPENG har satset på en egen utviklingsavdeling og intelligent produksjon for å gi sine kunder en bedre mobilitetsopplevelse. I dag jobber ca. 50 % av de over 10.000 ansatte med utvikling og intelligente løsninger. Ledende eksperter fra internett-, bil- og teknologibransjen har gått sammen i ledelsen, med et åpent tankesett og en langsiktig sektorovergripende visjon. XPENG skal skape smarte elektriske biler bygd på teknologi og data, og forme fremtidens mobilitetsopplevelse. XPENG er tilstede med egen organisasjon i Norge og har lansert elbilene G3 og P7. Norge er det første markedet i Europa hvor XPENG har etablert seg.

Følg pressemeldinger fra XPENG Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra XPENG Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra XPENG Norge

XPENG styrker tilstedeværelsen sin i Norge betraktelig med utvidet nybilgaranti og åpning av toppmoderne servicesenter med mobil servicebil.3.2.2023 12:00:00 CET | Pressemelding

Nye XPENG G9 er omtalt som en av de store elbilnyhetene i Norge dette året. Nå setter XPENG ny kurs for det norske markedet og i dag presenterer selskapet flere nyheter for 2023: • Utvidet nybilgaranti på 7 år/160 000 km til nye G9- og P7-kunder i Norge. • Helt nye, toppmoderne, XPENG Service Center åpner dørene på Lørenskog • Mobil servicebil som kan bistå kundene lokalt på Østlandsområdet. • Åpner for salg i Sverige, Danmark og Nederland og styrker sin satsning i Nord-Europa. Utvidet nybilgaranti gir nye kunder økt trygghet I dag kan XPENG avsløre at de nå lanserer en vesentlig oppgradert nybilgaranti på hele 7 år eller inntil 160 000 kilometer. Dette resulterer i at XPENG nå får en av markedets beste nybilgarantier. Dette skal gi en økt sikkerhet for alle nye kunder. Garantien er et tydelig tegn på at XPENG er i ferd med å befeste sin posisjon i Norge ytterligere, og at bilmerket som var blant de første rene elbilmerkene til å etablere seg i Norge i 2020, har kommet for å bli. XPENG

1024 Tech Day - Verdens første helelektriske flyvende bil tok av på direktesending25.10.2022 10:32:18 CEST | Pressemelding

XPENG 1024 Tech Day: Verdens første helelektriske flyvende bil tok av på direktesending Teknologiselskapet XPENG markerte sin 8-årsdag med å avduke verdens første helelektriske flyvende bil under selskapets årlige 1024 Tech Day i Kina i går. Tirsdag 25. oktober kl. 06.00 startet sendingen i engelsk utgave, som viser den første offentlige flyvningen av det nye kjøretøyet – i tillegg til en rekke banebrytende innovasjoner innen avansert mobilitetsteknologi. Her flyr verdens første helelektriske bil. – Vi er utrustet med betydelige ressurser innen forskning og utvikling som gjør det mulig å oppfylle forbrukernes behov med innovativ teknologi, sa He Xiaopeng, styreformann og CEO i XPENG under 2022 Tech Day. – Vi er drevet av vår visjon om å utvikle teknologi for fellesskapets beste og i takt med kundenes behov, vil fortsette med å skape tekniske gjennombrudd som setter nye standarder for industrien. Flyvende bil med ny design og funksjoner Den flyvende bilen ble vist frem med vertikal take

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom