NorgesGruppen

NorgesGruppen tilbakekaller kjøttdeig, karbonadedeig og burgere

Del

NorgesGruppen tilbakekaller enkelte holdbarheter av karbonadedeig, kjøttdeig og burgere merket med Folkets, Meny, Spar og Kiwi, etter funn av salmonella. Alle produktene er utgått på dato, men forbruker kan likevel ha disse i fryseren.

Bildet viser bare noen av produktene
Bildet viser bare noen av produktene

Mattilsynet har informert oss om at det pågående salmonellautbruddet kan kobles til importert kjøttråstoff fra en av våre norske leverandører. Vi kaller derfor tilbake all kjøttdeig, karbonadedeig og burgere som kan inneholde råstoff fra dette partiet.

Tilbakekallingen gjelder følgende produkter og holdbarhetsdatoer:

  • Folkets kjøttdeig, mager kjøttdeig, karbonadedeig, hamburger og baconburger. Holdbarhetsdato: 09.02.2021

  • Folkets karbonadedeig. Holdbarhetsdato: 07.02.2021

  • MENY kjøttdeig, karbonadedeig, hamburger, baconburger og Angusburger. Holdbarhetsdato: 09.02.2021

  • SPAR kjøttdeig, karbonadedeig, hamburger og baconburger. Holdbarhetsdato: 09.02.2021

  • KIWI Billig middag kjøttdeig. Holdbarhetsdato: 09.02.2021

Alle berørte produkter er utgått på dato og finnes ikke lenger i butikk, men forbrukere kan likevel ha disse hjemme i fryseren.

NB! Alle burgere er produsert med norsk råvare, men omfattes fordi de kan være produsert på samme linje som det importerte råstoffet.

Forbrukere som kan ha produktet liggende hjemme bes om å kaste produktet eller returnere det til butikken det er kjøpt i for refusjon.

NorgesGruppen vil i samråd med Mattilsynet og FHI følge opp berørte kunder som har vært syke og ønsker kontakt med oss.

Forbrukere som er engstelige for om de kan ha blitt smittet etter å ha spist noen av de berørte produktene bes kontakte lege for råd og oppfølging.

Vi understreker at god kjøkkenhygiene og riktig varmebehandling vil gjøre at man unngår å bli syk av å ha spist de aktuelle produktene.

  • Tilbakekallingen gjelder kun produkter med holdbarhetsdato som beskrevet over.

  • For ytterligere spørsmål, kontakt forbrukerkontakt hos Norfersk på 955 18 301 eller forbrukerservice hos UNIL på 24 11 35 55

  • Pressehenvendelser: Kine Søyland, kommunikasjonssjef NorgesGruppen: 900 79 888.

NorgesGruppen beklager det inntrufne og takker for hjelpen.


Oslo, 11.03.2021
Inge Erlend Næsset, Kvalitetsdirektør NorgesGruppen ASA

Kontakter

Bilder

Bildet viser bare noen av produktene
Bildet viser bare noen av produktene
Last ned bilde

Om NorgesGruppen

NorgesGruppen
NorgesGruppen
Drammensveien 144
0213 OSLO

(+47) 24 11 31 00http://www.norgesgruppen.no

Våre kjedekonsepter står på hver dag for å gjøre morgendagens handel billigere og bedre, inspirere til gode matopplevelser, og bidra til grønne og sunne valgmuligheter.

NorgesGruppen gir forbrukerne valgfrihet gjennom supermarkeder, distriktsbutikker og lavprisbutikker. I tillegg tilbyr MENY, SPAR og Joker netthandel. NorgesGruppen gir konkurransedyktige betingelser og sterke kjedekonsepter til kjøpmenn. Effektiv varelevering og et godt vareutvalg fra ASKO sikrer kjøpmenn over hele landet et godt driftsgrunnlag. NorgesGruppen sysselsetter over 27 000 medarbeidere i egeneid virksomhet og mer enn 40 000 totalt når ansatte i kjøpmannseide butikker inkluderes. Nøkkelverdiene til NorgesGruppen er ansvarlig, samarbeidsorientert og kundeorientert. Selskapet opererer i Skandinavia med hovedfokus i Norge.

Varene folk vil ha
NorgesGruppen fylte 20 år i 2020, men bygger på 150 års erfaring som grossist og detaljist. I dag er kjernevirksomheten engros- og detaljvirksomhet innenfor daglige forbruksvarer. Alle ledd i verdikjeden – fra innkjøp og produksjon, via distribusjon, til handlekurv – jobber mot ett og samme mål: å imøtekomme kundenes behov.

Leverer effektivt til alle deler av landet
NorgesGruppen har 1200 samarbeidspartnere som spenner fra store merkevareleverandører til små produsenter av lokalmat. Mangfoldet av leverandører gjør at vi kan tilby noe for enhver smak. Egne merkevarer fra selskapene UNIL, Joh Kaffe, Matbørsen og Bakehuset gjør vareutvalget i våre butikker unikt.

Til butikker for alle, der folk bor
NorgesGruppen har butikker for alle behov, enten det er lave priser, kvalitetsprodukter, raske løsninger eller inspirasjon til store matopplevelser. Vi har lavpriskjeden KIWI, supermarkedkjedene MENY og SPAR, og nærbutikkjeden Joker. Over halvparten av butikkene er eid av selvstendige kjøpmenn, og vi er tilstede
med butikker i 88 prosent av landets kommuner.

Følg pressemeldinger fra NorgesGruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NorgesGruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NorgesGruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom