NorgesGruppen

NorgesGruppen kjøper Dollarstore

Del

NorgesGruppen kjøper 51 prosent av Dollarstore. Sammen med gründerne av selskapet ønsker NorgesGruppen å bidra til å videreutvikle et unikt kjedekonsept i markedet for lavpris non-food.

Med denne investeringen blir NorgesGruppen majoritetseier, mens gründerne Gudmundur As Birgisson og Sigurbjørg Sigurbjørnsdottir eier resterende.

NorgesGruppen jobber kontinuerlig med å utvikle butikktilbudene til forbruker. Dollarstore, som ble etablert i 2019, er en ny kjedesatsning som tilbyr noe annerledes og nytt i det norske markedet.

De siste årene har bransjeglidning vært en trend, der Dollarstore har inntatt en utfordrerposisjon. Gründerbedriften har et innovativt og annerledes sortiment som skiller seg fra øvrige aktører, med andre type merkevarer enn de som tilbys i markedet til faste runde prispunkter, som 10, 20, 30 og 50 kroner. De selger varer innen hus og hjem, personlig pleie, hobby, vask og rengjøring, fritid, samt sjokolade og snacks. Dette er kategorier som i økende grad etterspørres og selges hos mange ulike kjeder i Norge og i grensebutikkene i Sverige.

- Samarbeidet med Dollarstore gir oss en mulighet til å bygge ny og bredere kompetanse innen non-food, sier konsernsjef Runar Hollevik i NorgesGruppen. Dette er en spennende gründerbedrift som tilbyr et sortiment som vi ser treffer godt blant folk. Vi ser et stort potensial i å videreutvikle eksisterende tilbud sammen med gründerne av selskapet og skape enda større konkurranse i markedet, sier Hollevik videre.

NorgesGruppen er opptatt av å tilby varer til ulike forbrukergrupper og handlesituasjoner. Med storhandelskjeden Gigaboks, som nylig ble lansert, tilbyr NorgesGruppen noe til storfamilien. Gjennom Dollarstore er formålet å videreutvikle nyttige varer til hjemmet for folk flest, og på sikt integrere Dollarstore som en nasjonal lavpriskjede innen non-food i NorgesGruppen.

- Jeg ser virkelig frem til å vokse og utvikle Dollarstore sammen med NorgesGruppen, sier gründer Gudmundur As Birgisson. Sammen skal vi lage et nytt lavpriseventyr i Norge, sier han videre.


Dollarstore ble startet i 2019 og har tre butikker, hvorav to ligger på Grønland, en på Furuset i Oslo og en i Grimstad. I tillegg selger Dollarstore sine varer gjennom en nettbutikk.

Bildet: Konsernsjef Runar Hollevik og Konserndirektør for Detalj Truls Fjeldstad sammen med gründerne av Dollarstore i butikken på Furuset i Oslo.

Kontakter

Bilder

Om NorgesGruppen

NorgesGruppen
NorgesGruppen
Drammensveien 144
0213 OSLO

(+47) 24 11 31 00http://www.norgesgruppen.no

Våre kjedekonsepter står på hver dag for å gjøre morgendagens handel billigere og bedre, inspirere til gode matopplevelser, og bidra til grønne og sunne valgmuligheter.

NorgesGruppen gir forbrukerne valgfrihet gjennom supermarkeder, distriktsbutikker og lavprisbutikker. I tillegg tilbyr MENY, SPAR og Joker netthandel. NorgesGruppen gir konkurransedyktige betingelser og sterke kjedekonsepter til kjøpmenn. Effektiv varelevering og et godt vareutvalg fra ASKO sikrer kjøpmenn over hele landet et godt driftsgrunnlag. NorgesGruppen sysselsetter over 27 000 medarbeidere i egeneid virksomhet og mer enn 40 000 totalt når ansatte i kjøpmannseide butikker inkluderes. Nøkkelverdiene til NorgesGruppen er ansvarlig, samarbeidsorientert og kundeorientert. Selskapet opererer i Skandinavia med hovedfokus i Norge.

Varene folk vil ha
NorgesGruppen fylte 20 år i 2020, men bygger på 150 års erfaring som grossist og detaljist. I dag er kjernevirksomheten engros- og detaljvirksomhet innenfor daglige forbruksvarer. Alle ledd i verdikjeden – fra innkjøp og produksjon, via distribusjon, til handlekurv – jobber mot ett og samme mål: å imøtekomme kundenes behov.

Leverer effektivt til alle deler av landet
NorgesGruppen har 1200 samarbeidspartnere som spenner fra store merkevareleverandører til små produsenter av lokalmat. Mangfoldet av leverandører gjør at vi kan tilby noe for enhver smak. Egne merkevarer fra selskapene UNIL, Joh Kaffe, Matbørsen og Bakehuset gjør vareutvalget i våre butikker unikt.

Til butikker for alle, der folk bor
NorgesGruppen har butikker for alle behov, enten det er lave priser, kvalitetsprodukter, raske løsninger eller inspirasjon til store matopplevelser. Vi har lavpriskjeden KIWI, supermarkedkjedene MENY og SPAR, og nærbutikkjeden Joker. Over halvparten av butikkene er eid av selvstendige kjøpmenn, og vi er tilstede
med butikker i 88 prosent av landets kommuner.

Følg pressemeldinger fra NorgesGruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NorgesGruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NorgesGruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom