Norges Fotballforbund

Norges tropp til kampene mot Spania og Georgia

Del
Landslagssjef Ståle Solbakken har tatt ut troppen til kampene mot Spania og Georgia.

Norge åpner EM-kvalifiseringen med bortekamper mot Spania 25. mars og Georgia 28. mars. 26 spillere er tatt ut i troppen. 

- Det blir deilig å komme i gang. Trenerteam og støtteapparat har reist mye og vi har god oversikt. Vi har vurdert 35-40 spillere og så har vi endt på disse 26. De spillerne som har vært inne tidligere har gjort det bra, sier landslagssjef Ståle Solbakken.

- Vi må ha to tanker i hodet samtidig når det gjelder belastning, reise og kampbilde, så vi vet at vi har to friske og opplagte lag i kampene. Noen spillere har slitt med spilletid, men slik er det gamet her og det lever vi godt med. I noen posisjoner er det litt mer prekært enn i andre, men vi skal klare å få to konkurransedyktige lag i begge kampene. Spillerne er sugne på å se hverandre og spille landskamper, så vi gleder oss til å se alle igjen, sier Solbakken.

U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud tok også troppen til kampene mot Nederland og Portugal.

Klikk her for å se U21-troppen

Troppen: 

Ørjan Nyland - RB Leipzig
Jacob Karlstrøm - Molde
Egil Selvik - Haugesund
Kristoffer Ajer - Brentford
Fredrik Bjørkan - Bodø/Glimt
Birger Meling - Rennes
Stian Gregersen - Bordeaux
Andreas Hanche-Olsen - Mainz 
Marcus Holmgren Pedersen - Feyenoord
Julian Ryerson - Borussia Dortmund
Stefan Strandberg - Vålerenga
Leo Østigård - Napoli
Fredrik Aursnes - Benfica
Patrick Berg - Bodø/Glimt
Sander Berge - Sheffield United
Ola Brynhildsen - Molde
Mats Møller Dæhli - Nürnberg
Mohamed Elyounoussi - Southampton
Ola Solbakken - Roma
Morten Thorsby - Union Berlin
Kristian Thorstvedt - Sassuolo
Hugo Vetlesen - Bodø/Glimt
Martin Ødegaard - Arsenal
Erling Braut Haaland - Manchester City
Jørgen Strand Larsen - Celta Vigo
Alexander Sørloth - Real Sociedad

Om Norges Fotballforbund

Norges Fotballforbund
Norges Fotballforbund
Sognsveien 75 J
Oslo

21 02 93 00https://www.fotball.no

Følg pressemeldinger fra Norges Fotballforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Fotballforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Fotballforbund

PRIV.RED: Invitasjon til landslagsuttak A-kvinner24.3.2023 14:25:22 CET | Pressemelding

Landslagssjef Hege Riise presenterer sin tropp til kampene mot Spania 6. april og Sverige 11. april. Tid: Mandag 27. mars kl 11:00 Sted: Colosseum, Ullevaal Stadion U23-assistenttrener Ronny Johnsen vil også presentere U23-landslagets tropp til kampene mot Belgia og Italia. Pressekonferansen streames på NFF TV og Fotballandslagets Facebook-side. Media som ønsker tilgang til streamen kan kontakte msw@fotball.no

PRIV.RED: Invitasjon til frokostmøte 8. mars7.3.2023 13:03:28 CET | Pressemelding

Norges idrettsforbund, Norges Fotballforbund og Norsk Tipping inviterer til frokostmøte på den internasjonale kvinnedagen 8. mars. Idrettspresident Berit Kjøll, fotballpresident Lise Klaveness og Tonje Sagstuen, kommunikasjonsdirektør i Norsk Tipping, kommer. Sted: Ullevaal Panorama (Ullevaal Stadion), inngang A1 Media som ønsker å delta kan melde seg på til msw@fotball.no Det vil bli mulighet for intervjuer i etterkant av frokostmøtet. Norges idrettsforbund, Norges Fotballforbund og Norsk Tipping står sammen om «Vi trenger deg!», som er en satsing på kjønnsbalanse og mangfold i idretten. Program: 08:30: Enkel frokost 09:00: Vi trenger deg! v/idrettspresident Berit Kjøll Flere kvinner på alle nivå, fra bredden til UEFA, v/fotballpresident Lise Klaveness Norsk Tipping, v/kommunikasjonsdirektør Tonje Sagstuen Sigrid Heien Hansen, fotballprofil Norges Ishockeyforbund 10:00: Avslutning

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom