Norges Fotballforbund

Norges tropp mot Belgia og Tyskland

Del

Se hvilke spillere landslagssjef Martin Sjögren har tatt ut til kampene mot Belgia og Tyskland.

2. påskedag reiser kvinnelandslaget på sin første samling siden oktober i fjor. Der venter to tøffe kamper. Først mot Belgia 8. april og deretter Tyskland fem dager senere. Nå er troppen tatt ut.

- Det er en tropp med mange kjente. Eneste nye er Emilie Bragstad. Hun ble tatt med i høst, men måtte melde forfall på grunn av skade, så det er veldig fint å få med henne nå, sier landslagssjef Martin Sjögren.

Han må klare seg uten kaptein Maren Mjelde, som nylig pådro seg en kneskade og er ute en stund fremover.

- Vi kommer selvfølgelig til å savne vår kaptein, men det blir samtidig en fin anledning for både kapteinsteamet og de andre til å ta et enda større ansvar, sier Sjögren.

Landslagssjefen gleder seg til å se spillerne og støtteapparatet igjen.

- Det blir veldig fint å få samlet oss igjen. Vi har jobbet digitalt i seks måneder nå, så det blir bra å få møtes fysisk og virkelig jobbe med å utvikle laget videre, sier han.

- Det er viktig for oss med god matching og det får vi her. Belgia er en nasjon i fremgang, vant sju av sine åtte kamper i EM-kvalifiseringen og er nummer 17 på FIFA-rankingen. Tyskland rangeres nå som Europas beste lag og har kun USA foran seg på FIFA-rankingen. Det blir to veldig fine tester for oss, avslutter Sjögren.

TROPPEN: 

Cecilie Fiskerstrand - Brighton
Aurora Mikalsen - Tottenham
Guro Pettersen - Piteå

Ingrid Moe Wold - Everton
Kristine Minde - Rosenborg
Maria Thorisdottir - Manchester United
Tuva Hansen - Sandviken
Kristine Leine - Reading
Cecilie Kvamme - West Ham
Emilie Bragstad - Rosenborg
Julie Blakstad - Rosenborg
Vilde Bøe Risa - Koppabergs/Göteborg
Ingrid Syrstad Engen - Wolfsburg
Frida Maanum - Linköping
Amalie Eikeland - Reading 
Karina Sævik - Wolfsburg
Elisabeth Terland - Sandviken
Guro Reiten - Chelsea 
Therese Sessy Åsland - Kristianstad
Emilie Haavi - LSK Kvinner 
Caroline Graham Hansen - Barcelona
Elise Thorsnes - Vålerenga
Lisa-Marie Karlseng Utland - Rosenborg

Bilder

Om Norges Fotballforbund

Norges Fotballforbund
Norges Fotballforbund
Sognsveien 75 J
Oslo

21 02 93 00https://www.fotball.no

Følg pressemeldinger fra Norges Fotballforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Fotballforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Fotballforbund

Informasjon om ekstraordinært forbundsting17.6.2021 13:02:40 CEST | Pressemelding

Det ekstraordinære forbundstinget søndag 20. juni organiseres som et heldigitalt arrangement, uten publikum. Media kan følge tingforhandlingene direkte på NFF TV. Sendingen er åpen for alle, og tinget starter kl 12:00. Se program og mer informasjon om det ekstraordinære tinget her NFF inviterer til en digital pressekonferanse i etterkant av tinget. Link til pressekonferansen sendes ut i forkant. Endelig klokkeslett for pressekonferansen vil bli bestemt ut ifra tingforhandlingenes varighet, og vil bli informert om så fort det er klart. For påmelding til pressekonferanse, kontakt: Mari Stanisic Waagaard: msw@fotball.no

PRIV.RED: Invitasjon til landslagsuttak A-herrer21.5.2021 10:46:43 CEST | Pressemelding

Norges Fotballforbund inviterer til pressekonferanse der landslagssjef Ståle Solbakken presenterer troppen til kampene mot Luxembourg 2. juni og Hellas 6. juni. Pressekonferansen holdes tirsdag 25. mai kl 11.00, og gjennomføres digitalt via Teams. Journalister som skal delta på pressekonferansen (vi presiserer at dette gjelder for presse som skal delta og eventuelt stille spørsmål, øvrige kan følge pressekonferansen via stream) kan melde seg på til msw@fotball.no senest 25. mai kl 10.00. Pressekonferansen vil sendes på NFF TV og Fotballandslagets Facebook-side. Streamen vil bli tilgjengelig for media, link til stream sendes ut i forkant av pressekonferansen.

PM: Ny rapport viser betydningen av fotball for barn, unge og voksne i breddefotballen6.5.2021 13:54:26 CEST | Pressemelding

- Etter et særdeles krevende år for hele samfunnet, inkludert fotballen, var det naturlig for oss å finne ut hvor mye fotballen faktisk betyr for spillere og foreldre rundt i hele landet. Svarene vi fikk viser at fotball for svært mange er langt viktigere enn det som skjer på banen. Det merket mange spesielt godt da aktiviteten plutselig forsvant, sier president Terje Svendsen i Norges Fotballforbund. Da pandemien traff Norge i fjor og fotballen stengte helt ned, sier mange at de følte seg både mer rastløse og at det gikk ut over humøret. For hele 2 av 3 fotballspillere mellom 6 og 18 år er den organiserte fotballaktiviteten viktig eller svært viktig. Det fremgår av den ferske rapporten Norsk breddefotball – en rapport om nytten og gleden som Norges Fotballforbund står bak. Hele 1 av 4 fotballbarn oppgir i undersøkelsen at humøret deres var dårligere da det ble mindre organisert trening og kamp under koronapandemien. Mer enn 4 av 10 sier at de ble mer rastløse. Samtidig håper hele 82 p

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom