Farmasiet

Norges største nettapotek bygger egen logistikkløsning

Del

Med sterk vekst de siste årene og høye ambisjoner for fremtiden, skal Farmasiet nå bygge Norges mest moderne logistikkløsning innen apotekdrift. Gjennom et nytt lager, automatiserte systemer og en større organisasjon er målet å gi en enda bedre og mer effektiv handleopplevelse for den norske apotekskunden.

Farmasiet har hatt lager og logistikk hos Prime Cargo i Vestby siden 2020, og flyttet fagmiljøet for apotek til samme lokasjon i 2021. Nå skal egen organisasjonen forsterkes, samtidig som en helt ny logistikkløsning skal bygges fra bunnen av.

- Med dette oppsettet har vi enda mer påvirkning på hvordan vi løser kundenes behov på de smarteste måtene, samtidig som vi kan løse de komplekse kravene som stilles til å drive et apotek på ansvarlig vis. Kundenes krav til gode leveranser blir bare høyere og høyere etter hvert som netthandel vokser, og spesielt apoteksvarer stiller de høye krav til, sier CEO i Farmasiet, Elisabeth Haug.

Farmasiet starter driften av egen logistikk mot slutten av 2023, og overtar bygget i Vestby i starten av året. Frem til oppstart skal en helt ny logistikkløsning med automatiserte prosesser bygges, samtidig som det rekrutteres flere nye medarbeidere innen lager- og apoteksdrift. Første steg blir å ansette en logistikksjef, som blir en viktig brikke i å bygge opp og lede arbeidet. For at alt skal fungere best mulig ved oppstart har det vært viktig å få tidlig tilgang på bygget, da det krever en god del skreddersøm for apotek. Derfor har det vært viktig å finne det riktige lokalet og den riktige samarbeidspartneren. Vestby var et naturlig valg, som et viktig logistikksenter på Østlandet.

- Vi så tidlig at kombinasjonen av Anthon Eiendoms erfaring og satsning mot netthandelsaktører var en god match for oss, og lokasjonen på Vestby svarer opp de behovene vi har for å sikre fremtidig vekst. Vi gleder oss enormt til å starte denne nye reisen for Norge største nettapotek, sier Haug.

- I Anthon Eiendom er vi spesielt glade for at Farmasiet valgte oss som eiendomspartner når de nå skal skape Norges mest moderne logistikkløsning for apotekdrift, sier prosjektdirektør Henning Sørlie og legger til:

- Vår ambisjon er å være en aktiv og ambisiøs partner for våre oppdragsgivere helt fra tomtesøk til bygget tas i bruk, og vi gleder oss nå til å fylle denne oppgaven for en offensiv partner som Farmasiet. Vi kjenner området på Vestby godt etter å ha levert to bygg på til sammen 50 000 kvm de siste to årene, og vi garanterer at vi skal levere en god løsning også for å huse Farmasiet med deres krav til bruk av avanserte logistikkløsninger.

Med det nye lokalet dobler altså Farmasiet størrelsen på lageret sammenlignet med i dag, noe som er viktig for å nå vekstmålene fremover.

- Om ikke lenge skal vi omsette for over en milliard, og det er rett og slett ikke mulig hvis vi ikke tar disse grepene nå, avslutter Haug.

Kontakter

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Sara Stefansdottir, PR-operatørene
(+47 954 53 434)
sara@pr-o.no

Bilder

Om Farmasiet

Farmasiet
Farmasiet
Torvuttaket 26
1540 Vestby

33 00 58 80http://www.farmasiet.no

Om Farmasiet:

Farmasiet Apotek er Norges største nettapotek, og holder til i Oslo og Vestby. Farmasiet har apotek- og driftskonsesjon fra Statens Legemiddelverk og er godkjent som nettapotek. Alle nettapotek må også ha apotekutsalg tilgjengelig for kunder. Apotekutsalget har besøksadresse Torvuttaket 26, 1540 Vestby. Lokalene er åpne kl. 09:00-16:00 mandag til fredag. Farmasiet tilpasser sitt lagerhold av reseptpliktige legemidler løpende etter etterspørsel.

Følg pressemeldinger fra Farmasiet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Farmasiet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Farmasiet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom