Symposium Wines

Norges mest solgte vin: Wongraven Morgenstern Riesling

Del

Wongraven Morgenstern Riesling er nå den mest solgte vinen i Norge. I juli var dette vinen nordmenn kjøpte aller mest av, enten vi snakker om rødvin, hvitvin, rosé, musserende eller noen annen kategori.

Sigurd Wongraven
Sigurd Wongraven

Den svært så populære hvitvinen inngår i porteføljen til Wongraven Wines, som ble introdusert i Norge av Sigurd «Satyr» Wongraven, vokalist i black metal bandet SATYRICON tilbake i 2014. I løpet av 2020 ble det solgt hele 1.8 millioner liter Wongraven vin i Norge. Det er en økning på 94 prosent fra 2019, ifølge statistikk fra Vinmonopolet. Nå i juli ble det solgt 280.000 liter totalt av Wongraven-vinene, og med sine 182.500 liter er Morgenstern Riesling den mest solgte vinen i Norge. Vinmonopolets salgstall viser at vinen er populær over hele landet.

-Med musikken min har jeg alltid tenkt at jeg vil lage musikk jeg vil høre på selv. Sånn har det på mange måter vært med vin også. Jeg har alltid ønsket å lage vin som jeg vil drikke selv og har på min vei krysset fingrene og håpet at andre også liker det. Det har gått bedre enn jeg noensinne kunne forestille meg, og det er jeg veldig stolt og takknemlig for, sier Sigurd Wongraven.

Sebastian Bredal, Master of Wine og produktansvarlig i vinselskapet Symposium Wines som importerer vinene fra Wongraven, er ikke overrasket over den positive utviklingen:

-Dette er rett og slett en veldig anvendelig vin som viser Riesling-druen fra sin beste side, sier Bredal. Den er god både med og uten mat, har fått supre omtaler og omfavnes av både vin-eksperter og folk flest, sier han.

I tillegg til Morgenstern Riesling, produserer Wongraven Wines blant annet rødvinen Wongraven Alleanza Langhe Rosso og champagnen Wongraven Champagne. Alle viner fremstilles bærekraftig med tungt fokus på miljø og kvalitet hånd i hånd. 

Det er Sigurd Wongraven som selv blender vinene, og den anerkjente musikeren samarbeider tett med vinmakerne på både vitikultur og vinifikasjon. I tillegg gjør han utvikling av design i nært samarbeid med kunstnere og designere.

- I løpet av de siste 10-12 årene har Wongraven bygget et unikt vinproduksjonsselskap, i tillegg til å reise verden rundt med bandet. Wongraven har inngående kunnskap om vin, er dedikert, og er i stand til å jobbe på peer-to-peer-nivå med de beste vinprodusentene. Hardt og målrettet arbeid har gitt høy kvalitet til en god pris. Det har truffet det norske markedet svært godt, sier Bredal.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Sigurd Wongraven
Sigurd Wongraven
Last ned bilde

Om Symposium Wines

Følg pressemeldinger fra Symposium Wines

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Symposium Wines på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.