Norges Jeger- og Fiskerforbund

Norges Jeger- og Fiskerforbund fyller 150 år og inviterer alle med på bursdagsfeiring

Del

Førstkommende lørdag arrangerer NJFF utebursdager på 130 steder rundt om i hele landet. Alle er hjertelig velkomne, og alle får servert en gratis treretters villmatmeny, med nydelig fisk/vilt på menyen!

Foto Sarah Synnevåg/NJFF
Foto Sarah Synnevåg/NJFF

- For NJFF er det mer naturlig å feire 150 år ute i det fri, enn innendørs med bankett og stive snipper. Derfor inviterer vi alle interesserte til å komme og feire bursdag med oss ute på lørdag. Ta med hele familien, gamle og unge er velkommen til vår feiring, sier en stolt og glad styreleder i NJFF, Knut Arne Gjems. 

Alle arrangementene er gratis. I tillegg til en treretters meny blir det utdeling av jubileumssluker, turkopper og mye mer. Det fyres bål, og man skal ha det hyggelig sammen. 

Vill mat er populært

Hvert år bringer den norske jegeren 20 millioner middagsporsjoner til bords. I tillegg kommer fisk og skalldyr, bær og sopp, urter og vekster. Knut Arne Gjems forklarer at det er denne rike høstingstradisjonen som er bakteppet for utebursdagene.

- Vi har lyst til å vise frem naturen, opplevelsen og de fantastiske råvarene som vi høster. Vi opplever en økende interesse for mer naturlig og kortreist mat. Som jegere og fiskere bedriver vi et høstingsbasert friluftsliv, og derfor er det naturlig nok vill mat som står i fokus når NJFF jubilerer. Nå håper vi mange har lyst til å feire med oss, enten de er medlemmer eller ikke.

Bursdager overalt!

Det er lokale ildsjeler i våre lokalforeninger som står for bursdagsarrangementene.

Sjekk oversikten over utebursdagene i ditt område her:

Finnmark

Troms

Nordland

Nord-Trøndelag

Sør-Trøndelag

Møre og Romsdal

Sogn og Fjordane

Hordaland

Rogaland

Vest-Agder

Aust-Agder

Telemark

Vestfold

Buskerud

Akershus

Oslo

Østfold

Hedmark

Oppland

Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) er en av landets største friluftsorganisasjoner med sine 562 lokalforeninger og 113.000 medlemmer. 
NJFF ble stiftet for 150 år siden i Kristiania, i 1871, da under navnet Norsk Jæger- og Fisker-Forening. Den gang var det en organisasjon for de bedrestilte. I dag er Norges Jeger- og Fiskerforbund en organisasjon for folk flest. 
I Norge er 520.000 personer registrert som jegere, 140.000 jakter aktivt hvert år, og annenhver nordmann fisker minst en gang i året. 15 % av de registrerte jegerne er kvinner, noe som er rekordhøyt både i norsk og internasjonal sammenheng. Norge er det eneste landet i Europa som har et felles landsomfattende forbund som samler både fiskernes og jegernes interesser.

Bilder

Foto Sarah Synnevåg/NJFF
Foto Sarah Synnevåg/NJFF
Last ned bilde
Styreleder i NJFF, Knut Arne Gjems
Styreleder i NJFF, Knut Arne Gjems
Last ned bilde

Om Norges Jeger- og Fiskerforbund

Norges Jeger- og Fiskerforbund
Hvalstadåsen 5
1378 Nesbru

66 79 22 00http://www.njff.no

Norges Jeger- og Fiskerforbund er den eneste landsdekkende interesseorganisasjon for jegere og fiskere i Norge. Vi er en partipolitisk nøytral organisasjon, men har et sterkt jakt-, fiske-, og naturpolitisk engasjement i mange saker.

Følg pressemeldinger fra Norges Jeger- og Fiskerforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Jeger- og Fiskerforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Jeger- og Fiskerforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom