Norges idrettsforbundNorges idrettsforbund

Norges idrettsforbund støtter beslutningen om å avlyse landskampen mot Romania

Del

Norges fotballforbund besluttet i dag å ikke reise til den forestående Nation-League landskampen mot Romania. Kampen mot Østerrike er fortsatt uavklart gitt den alvorlige smittesituasjonen i landet.

- Vi står i en alvorlig pandemi, hvor alle må forholde seg til de strenge smittevernstiltakene som til enhver tid gjelder. Karantenereglene er et av de viktigste verktøyene vi har mot smittespredning. NFF har derfor fattet en riktig beslutning med å ikke spille landskampen mot Romania. NIFs anbefaling er at samtlige organisasjonsledd og utøvere retter seg etter de råd og anbefalinger som til enhver tid gis fra norske helsemyndigheter. Det er derfor riktig at landskampen mot Romania nå er avlyst. Dette synet er også meddelt Norges fotballforbund, sier idrettspresident Berit Kjøll og legger til:

- NFF står i en meget krevende situasjon hvor avlysning av den forestående Nation League kampen mot Romania kan frata det norske herrelandslaget muligheten til å nå en Play off gjennom Nation League turneringen til verdensmesterskapet i fotball i 2022. Det er likevel en riktig beslutning å ikke sende spillere som nå er i karantene til nye kamper i karantetiden, avslutter Kjøll.

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg saker fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges idrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom