Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund ønsker ikke russisk og belarusisk deltakelse i internasjonal idrett

Del
Norges idrettsforbund har helt siden februar i fjor hatt et klart standpunkt i spørsmålet om hvorvidt Russland og Belarus skal få delta i internasjonal idrett: i dagens situasjon er dette ikke riktig og noe vi sterkt fraråder. Dette standpunktet er uendret.

Russlands invasjon av Ukraina er brudd på Folkeretten og har bidratt til å skape en alvorlig internasjonal sikkerhetssituasjon og med store konsekvenser også for idretten.

IOC har de siste ukene gjennomført en konsultasjonsprosess med internasjonale særforbund, nasjonale olympiske komiteer og med utøvergrupper. Konsultasjonsprosessene viser at denne saken fremstår som svært krevende og sammensatt med mange dilleammer og problemstillinger.

IOC fastholder at sanksjonene mot Russland og Belarus ligger fast. Samtidig undersøkes ulike tilnærminger for hva som skal til for at utøvere fra Russland og Belarus eventuelt kan få delta i internasjonale idrettskonkurranser igjen. Det synes å være en stor grad av enighet blant et flertall av olympiske komiteer om å fortsette disse undersøkelsene.

NIF kommuniserte et tydelig standpunkt i konsultasjonsmøtet mellom IOC og nasjonale olympiske komiteer den 19. januar, om at vår holdning til utestengelse av russiske og belarusiske idrettsutøvere i internasjonal idrett er uendret og står fast.

Situasjonen er uoversiktlig og under stadig utvikling. Ingen endelige avgjørelser er tatt av IOC i saken. For NIF blir det derfor viktig å følge situasjonen fortløpende og ha en nær dialog med egen medlemsorganisasjon i dette spørsmålet. Vi vil i dagens situasjon fortsette å gi klart uttrykk for våre standpunkt, og vi vil holde tett kontakt med våre nordiske søsterorganisasjoner i saken.

Les NIF og norsk idretts uttalelser i saken:

https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2022/norges-idrettsforbund-onsker-utestengelse-av-all-russisk-og-hviterussisk-idrett/

https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2022/felles-nordisk-uttalelse-om-den-eskalerende-russiske-aggresjonen-i-ukrania/

https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2022/felles-uttalelse-fra-nifs-ledersamling-19.11.2022/

Bilder

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg pressemeldinger fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges idrettsforbund

Regjeringen foreslår forbedret strømstøtteordning for idretten15.2.2023 19:30:00 CET | Pressemelding

Regjeringen foreslår flere endringer i strømstøtteordningen både for husholdninger, landbruket, idretten og øvrig frivillighet som skal bidra til å gjøre ordningen mer forutsigbar og treffsikker. Det foreslås at utbetalingen av strømstøtte skal basere seg på strømprisen time for time, at støttegraden økes til 90 prosent over 70 øre hele året og at ordningen forlenges ut hele 2024.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom