Stiftelsen VI

Norges idrettsforbund og stiftelsen vi i dialog om tiltak for å gi mennesker med funksjonsnedsettelse like muligheter til å prestere

Del

Etter at Stiftelsen VI («VI») sa opp samarbeidsavtalen med Olympiatoppen («OLT») har det blitt etablert dialog mellom Norges Idrettsforbund («NIF») ved Idrettspresident Berit Kjøll og VI ved Kjell Inge Røkke og Øyvind Eriksen.

NIF og VI er enige om at det fortsatt er mye ugjort for at mennesker med funksjonsnedsettelse skal få bedre tilretteleggelse og muligheter til å prestere. Partene er også enige om å forsterke at temaet er en viktig verdidebatt i norsk idrett og i samfunnet forøvrig.

OLT er et kompetansemiljø som betyr mye for norsk toppidrett og ressursene fra OLT har bidratt til at Norge i dag er en av verdens beste idrettsnasjoner. VI anerkjenner det arbeidet som OLT nedlegger for norsk toppidrett, men VI mener også at endringer må til for at hele norsk idrett skal bli bedre tilrettelagt for parautøvere. NIF og VI vil søke innspill fra parautøverne om vilke konkrete endringer og tiltak som kan bidra til det.

Gjennom dialogen ønsker NIF og VI å forankre en bredere forståelse for utfordringene og mulighetene som basis for et fortsatt, utvidet og forsterket samarbeid.

Kontakter

Om Stiftelsen VI

Stiftelsen VI
Stiftelsen VI
Oksenøyveien 10
1366 LYSAKER

https://www.stiftelsenvi.no/

Samfunnsansvar og lønnsomhet går ofte hånd i hånd. Forskning viser at mennesker med funksjonsnedsettelse som deltar i idrett viser økt mestringstro, livskvalitet, utdanning, samfunnsengasjement og sysselsetting.

Følg saker fra Stiftelsen VI

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen VI på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.