Norges eneste snusfabrikk: - Vi skal knuse det svenske snus-monopolet

Del

Norges nye og eneste snusfabrikk skal selge åtte millioner snusbokser i året. – Vi tar nå et oppgjør med det svenske svindyre snus-monopolet, sier daglig leder for Den Norske Snusfabrikken Øyvind Simonsen.

Snorklipping: Ordfører Reidar Kaabbel i Våler kommune er begeistret over den nye fabrikken. - Dette er stor stas, sier han.
Snorklipping: Ordfører Reidar Kaabbel i Våler kommune er begeistret over den nye fabrikken. - Dette er stor stas, sier han.

Sverige har et verdensmonopol når det gjelder snusproduksjon. Alle monopoler fører til høyere priser, og Den Norske Snusfabrikken kommer til skaper nå prissjokk for både konkurrenter og kunder.

- Siden vi har vår egen splitter nye fabrikk, så kan vi redusere prisen vesentlig i Norge. En boks snus burde aldri ha kostet mellom 70 og 100 kroner. Det holder lenge med 54,99. Klarer vi å selge åtte millioner bokser betyr det arbeid for 50 personer og en omsetning på 500 millioner kroner. Våre produkter skal kun være den hvite snusen, sier Simonsen.

Kan alt om snus
De som er gründere for Den Norske Snusfabrikken har lang erfaring og har hatt høye stillinger innenfor produksjon av snus hos de største snusprodusentene. Denne kompetansen befinner seg nå i Våler kommune ved Moss der det er satt opp en ny fabrikk tilpasset en strømlinjeformet snusproduksjon. Og kommunen jubler for skatteinntekter og arbeidsplasser.
- Vi har presentert våre planer for ordføreren og han kommer og klipper snora når vi offisielt åpner Den Norske Snusfabrikken 10. juni klokken 12. Vi har også invitert næringsministeren, men han hadde andre oppdrag, sier Simonsen.

Preikestolen og Galdhøpiggen
Den hvite snusen skaper ikke gule tenner og er klassifisert som den sunneste varianten av alle snus-typer (VG). De verste heter for eksempel General eller Skruf. Å utvikle hvit snus med riktig smak og styrke krever spisskompetanse, og Den Norske Snusfabrikken har det siste året utviklet 100 forskjellige snustyper.

- Vi har testet og testet og skrellet vårt sortiment ned til seks utgaver som vi oppfatter som de aller beste. Og siden vi er norske er de oppkalt etter det typiske norske som Galdhøpiggen, Folgefonna og Preikestolen. Så langt selges snusen NOR via Snuslageret.no og ved grensehandelen i Sverige.

- Vi håper jo at Meny, Rema 1000 og Coop også plasserer den helnorske snusen i sine hyller, sier Simonsen som tidligere hadde agentur på Epok i Norge.

Kontaktperson: oivind.simonsen@norsnus.no

Bilder

Snorklipping: Ordfører Reidar Kaabbel i Våler kommune er begeistret over den nye fabrikken. - Dette er stor stas, sier han.
Snorklipping: Ordfører Reidar Kaabbel i Våler kommune er begeistret over den nye fabrikken. - Dette er stor stas, sier han.
Last ned bilde

Om Den Norske Snusfabrikken AS

Den Norske Snusfabrikken ASHvorfor finnes det ingen norske produsenter av hvit snus? Det spørsmålet stilte de tre gründerne av Den Norske Snusfabrikken AS seg tidlig i 2021  – men fikk ikke noe godt svar.

Derfor valgte de å starte Den Norske Snusfabrikken som åpnet i juni 2022. Fabrikken ligger i Våler kommune og her produserer de helhvit snus av høy kvalitet og smaker og styrker tilpasset det norske markedet.

NOR snus inneholder plantefiber, aromaer, nikotin og en liten andel tobakk som kommer fra  norske produsenter.

Selv om NOR en er nykommer så har de mer enn 50 års erfaring med snusproduksjon. Målsetningen er å skape et norsk alternativ som tar norske kunder på alvor og utvikler og selger produkter skreddersydd for det norske markedet.

Følg pressemeldinger fra Den Norske Snusfabrikken AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Snusfabrikken AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.