Norges Esportforbund

Norges E-sportforbund og Good Game starter e-sportserie for barn og unge!

Del

Norges E-sportforbund er opptatt av at barn og unge skal ha et godt og variabelt tilbud innenfor e-sporten. Derfor lanserer forbundet nå en nasjonal U19 breddeserie med oppstart i januar 2021. Tilbudet vil være for jenter og gutter fra 9 til 19 år, fra nord til sør i landet.

Seriespillet er lagt opp slik at det passer for både nybegynnere og de litt mer erfarne. Det vil være kamper hver uke fra midt i januar og frem til påske, og alle kampene spilles on-line.

Det vil bli arrangert seriespill i de populære spillene Rocket League (fra 9 år), League of Legends (fra 13 år) og Counter-Strike GO (fra 16 år – 19 år yngre kan søke dispensasjon).

Norges E-sportforbund håper at en slik barne- og ungdomsserie vil bidra til økt interesse for e-sport og på sikt bidra til økt rekruttering til andre ligaer.

Seriespillet gjennomføres i samarbeid med Good Game som er teknisk ansvarlig for gjennomføringen av breddeserien. Påmelding vil foregå via deres turneringsplattform Gamer.no. Påmelding åpner 22. desember, og seriestart er i slutten av Januar. Alle deltakere av serien plikter å følge NESF sine fair play regler.

«Valget av gamer.no som samarbeidspartner er en kvalitetssikring av ligaen og driften. Vi er veldig fornøyde med å kunne samarbeide med en partner som har en unik kompetanse og som har jobbet i årevis med å skape en norsk plattform for gamere», sier president i forbundet Bendik Stang.

«Det er spennende å se at forbundet satser så godt på barn- og unge i Norge, og vi tror denne ligaen vil være med å løfte e-sporttilbudet i Norge», sier Gamer.nos grunnlegger Tor-Steinar Nastad Tangedal.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Norges Esportforbund

Norges Esportforbund
Kleivbakken 9
2618 Lillehammer

https://e-sportforbundet.no

Norges e-sportforbunds formål er å fremme e-sporten i Norge, og representere idretten

internasjonalt. Organisasjonen skal være en positiv verdiskaper for individ og samfunn

og dermed styrke sin posisjon som folkebevegelse og drivkraft i samfunnet.

Arbeidet skal preges av frivillighet, demokrati, lojalitet og likeverd. All idrettslig

aktivitet skal bygge på grunnverdier som idrettsglede, fellesskap, helse og ærlighet.

Følg saker fra Norges Esportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Esportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.