NKI

Norge vil mangle 18.000 helsefagarbeidere i 2030

Del

Tall fra SSB viser at mangelen på helsefagarbeidere øker i rekordfart. Dette er en varslet krise, og det er på tide å ta tak nå!

Økende mangel
En ny rapport fra SSB, bestilt av Helse- og omsorgsdepartementet, viser at Norge vil mangle 18.000 helsefagarbeidere i 2030. Mangelen på sykepleiere vil være på 28.000. Det er forventet at bemanningsbehovet i helse- og omsorgssektoren vil dobles frem mot 2060, og beregninger viser at denne sektoren vil stå for 24 prosent av alle årsverk i 2060. – Nå må politikerne våkne og ta grep, så den varslede krisen ikke blir realitet. Sykepleiermangelen gjør at mange ikke får den behandlingen og pleien de har behov for, sier Eli Gunhild By, leder i Norsk sykepleierforbund (NSF), til VG.

Vi lanserer nye programfag i Helse- og oppvekstfag Vg1
For å bidra til å dekke det økende behovet i helse- og oppvekstsektoren, lanserer NKI Nettstudier nå nye og oppdaterte kurs i programfagene til Helse- og oppvekstfag Vg1. Programfagene har fått et visuelt løft og baserer seg på ny litteratur. De nye oppgavene gir interaktivitet og variasjon for å sikre et godt læringsutbytte. Helse- og oppvekstfag Vg1, legger grunnlaget for mange ulike utdanninger, og er et godt utgangspunkt om du har et ønske om å jobbe innen helse- og oppvekstsektoren.

3 gode grunner til å velge yrkesfag:

  • Mulighetene for å få jobb som fagutdannet er veldig gode. Tall fra SSB viser at det er stor etterspørsel etter flere forskjellige typer fagbrev.
  • Yrkesfagutdannede med fullført fagbrev, har mange forskjellige karrieremuligheter. Du kan enten velge å gå direkte ut i yrkeslivet, eller du kan gå videre på høyere utdanning. En annen mulighet er å ta mesterbrev eller fagskoleutdanning.
  • Yrkesfag forbereder deg på arbeidslivet. Det å lære et håndverk, ta ansvar og lære seg om hvordan regler og samarbeid i arbeidslivet fungerer, lærer du i løpet av en yrkesutdanning.

- Gjennom å stadig utvide vårt studietilbud, håper vi å kunne bidra til å dekke morgendagens behov for fagutdannede, sier rektor, Hege Johnsen. – Vi er opptatt av å utdanne den arbeidskraften samfunnet trenger, avslutter hun.

Søkertall VGS
Årets søkertall til videregående utdanning viser flere positive trender:

  • Med 4 500 søkere, er helse og oppvekstfag nå for andre år på rad det utdanningsprogrammet flest søker læreplass i. Over én av fem søker læreplass i helse- og oppvekstfag
  • Andelen gutter som søker seg til helse- og oppvekstfag på Vg1 har økt fra 12 til 21 prosent siden 2009
  • For andre år på rad er det like mange søkere til yrkesfag som til studieforberedende utdanningsprogram på Vg1

Rakk du ikke Samordna opptaks søknadsfrist, eller angrer du på valget du har tatt? Ikke fortvil. Vi har studiestart hver dag – hele året. Søker du i dag, kan du komme i gang allerede i morgen!

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om NKI

NKI
NKI
Nedre Vollgate 8
0158 Oslo

67 58 88 00http://www.nki.no

Om NKI Nettstudier
NKI Nettstudier ble etablert i Norge allerede i 1959 og er i dag Nordens største fagskole på nett. I 2007 ble selskapet en del av utdanningskonsernet Intendia Group AS, et av Skandinavias ledende utdanningskonsern med virksomhet i Sverige og Norge. NKI har årlig rundt 10 000 studenter og tilbyr mer enn 200 studiemuligheter innen de fleste fagområder. NKI er levende opptatt av god nettpedagogikk og jobber kontinuerlig med tilrettelegging av best mulig fleksibel utdanning ved bruk av teknologi og læringsmetoder.

Følg pressemeldinger fra NKI

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NKI på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NKI

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom