Vipps

Norge rundt uten lommebok: Norsk kollektivtransport omfavner mobile betalingsløsninger

Del

Ingen betaler kontantløst oftere enn nordmenn, samtidig har vi aldri reist kollektivt oftere enn vi gjør nå. – Enkle, digitale betalingsløsninger er nøkkelen, sier direktør for digitale kundetjenester i VY. Resultatet, full Vippsdekning på kollektivtransport i Norge.

I september publiserte konsulentselskapet Capgemini sin årlige «World Payments Report». Den viser at Norge ligger på verdenstoppen i bruk av kontantløse betalinger per innbygger. I snitt betaler vi kontantløst mer enn én gang hver dag. Samtidig viste SSB i mai til rekordhøye kollektivreiser i Norge i 2018. Slått sammen ser vi en trend i bedre tilgjengelighet og service mellom kollektivtilbyderne og betalingsselskapene. Og her har Vipps spilt en viktig rolle.

– Det er ikke mange år siden du stod med myntene i hånden og skulle betale for togbilletten din. De siste årene har det skjedd et digitalt skifte i hvordan kollektivtilbyderne har forenklet reisen til millioner av nordmenn, sier Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps. 

Full vippsdekning på kollektivtransport

Det hun sikter til er hvordan man i dag kan reise fra nord til sør i Norge med kollektivtransport uten å ta med den fysiske lommeboken. Bakgrunnen er Vipps sine nyeste partnerskap med Skyss (Hordaland) og ATB (Trondheim). Nå har nordmenn full Vippsdekning på kollektivtransport i Norge.

– Vi har hatt et stort fokus på å forenkle betaling for kollektivtransport. Da må det både være enkelt og kjapt å gjøre opp for billetten din. Det er derfor gledelig at nordmenn nå kan reise Norge på kryss og tvers uten fysisk lommebok, forteller Kjærnes, og legger til:

– Kollektivtransport, og reise generelt, er et område vi utrolig opptatt av å forenkle gjennom betaling med Vipps. Over 60 prosent av alle Vipps-transaksjoner på nett er for nettopp dette.

– Det må være enkelt og til å stole på

Ifølge SSB ble det registrert rekordhøye 680 millioner kollektivreiser i Norge i 2018, og den største tilbyderen er Vy. De har merket en markant økning de siste årene, og Vy jobber kontinuerlig med å forenkle og digitalisere deres kundetjenester.

– Med digitale betalingsløsninger får kundene flere valgmuligheter. Når de har det, øker sannsynligheten for at de bruker våre digitale kanaler, og at de kjøper billetter. Her er Vipps en sterk bidragsyter, særlig for førstegangskjøpere og sporadiske kunder. Noen har kanskje ikke betalingskort lett tilgjengelig når man skal kjøpe billett, forteller direktør for digitale kundetjenester i Vy, Kristin Kjøge Jansson. 

Transportselskapet vil gjøre det enkelt å reise miljøvennlig, da er et enkelt digitalt kjøpsløp er viktig.

– Det viktigste er at det er enkelt og til å stole på. Vipps gjør terskelen for å reise kollektivt lavere. Det skal ikke være billettkjøpet som hindrer deg i å reise kollektivt – heller motsatt. Når kjøpsløpet digitalt er enkelt og effektivt, får flere lyst til å reise miljøvennlig. I dag selges over 70 prosent av alle våre togbilletter via våre digitale tjenester, avslutter Jansson.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Vipps

Vipps
Vipps
Robert Levins gate 5
0154 Oslo

+47 22 48 28 00https://www.vipps.no
Over 3,5 millioner nordmenn har nå lastet ned Vipps.

Vipps gjør det befriende enkelt å betale og ta betalt, du trenger ingen bankterminal eller kontanter og pengene får du rett inn på konto. Vipps har ingen etableringsgebyr eller abonnementspris, du betaler kun for bruk av Vipps.

I 2018 fusjonerte BankID, BankAxept og Vipps, og er nå Nordens største aktør innen betaling og identifisering. Følg saker fra Vipps

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Vipps på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Vipps

Shake shake! Eller….?2.4.2020 11:12:48 CESTPressemelding

Har du prøvd å riste på mobilen for å sjekke saldo uten hell? Da har du gått fem på aprilsnarren fra Vipps. Men det er fortsatt ganske enkelt å vite hvor mye du har på konto – også om de er i forskjellige banker. I Vipps har du muligheten til å legge til totalt 8 betalingskilder, som kan være både kort og konto. Har du derfor flere ulike kontoer du bruker til å betale fra kan det være smart å legge de til i Vipps, og se saldo når du logger inn i appen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom