Samferdselsdepartementet

Norge med innspill til EU-kommisjonens nye mobilitetsstrategi

Del

- Norge støtter en fortsatt felleseuropeisk innsats for å utvikle nye teknologiske løsninger for å nå målet om en grønn og digital transportsektor. I dag utsettes altfor mange mennesker av for dårlig luftkvalitet og støyforurensning i byområdene. Derfor foreslår vi at den kommende mobilitetsstrategien til EU-kommisjonen inkluderer et nytt mål – et nullvekstmål for private bilreiser i europeiske byområder. Veksten i privatreiser må tas ved gange, sykling og kollektivtransport, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Foto: Olav Heggø
Foto: Olav Heggø

EU-kommisjonen skal etter planen legge frem sin nye Mobilitetsstrategi i desember i år. Dette blir det førende strategidokumentet fra EU på transportområdet i årene fremover. Samferdselsdepartementet sendte tidligere i høst et omfattende norsk høringssvar til den kommende mobilitetsstrategien. Dette følges nå opp med et felles brev fra samferdselsministeren og næringsministeren til EUs transportkommissær Adina Vălean.

- Norge leder an når det gjelder grønne og smarte transportløsninger på det maritime området. Europa er en naturlig samarbeidspartner og et viktig marked i utviklingen av grønne løsninger, sier næringsminister Iselin Nybø.

Flere temaer
I brevet til EU-kommisjonen fremheves også andre temaer som Norge er opptatt av.  Blant disse er styrking av trafikksikkerhetsarbeidet i Europa for å nå målet om null drepte og hardt skadde. Europeisk samarbeid for å gjenoppbygge transportsektoren etter COVID-19-krisen blir også trukket fram

 For flere opplysninger – se:

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Olav Heggø
Foto: Olav Heggø
Last ned bilde

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Norge gjennomfører reglene i EUs fjerde jernbanepakke11.6.2021 11:59:14 CEST | Pressemelding

– Nå har vi endelig fått etablert det lovmessige rammeverket for videre satsing på en moderne jernbane. Dette gjør det mulig å samarbeide enda bedre med Europa for å gjøre jernbanen mer attraktiv for både reisende og vareeiere. Samtidig skal vi selvsagt selv bestemme hvordan vi vil utvikle norsk jernbane for å gi passasjerer og næringsliv et bedre togtilbud, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Høring: Snart kan du midlertidig avregistrere bilen uten å levere inn skiltet9.6.2021 07:08:41 CEST | Pressemelding

– Av og til kan det være nyttig å avregistrere et kjøretøy midlertidig. Spesielt kan dette være aktuelt for kjøretøy som bare brukes deler av året, som motorsykler og veteranbiler. Derfor ønsker vi å innføre en ordning med avregistrering av kjøretøy uten innlevering av kjennemerker på trafikkstasjonen. Det vil gjøre av- og påregistrering både enklere og billigere for bileierne, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom