Samferdselsdepartementet

Norge med innspill til EU-kommisjonens nye mobilitetsstrategi

Del

- Norge støtter en fortsatt felleseuropeisk innsats for å utvikle nye teknologiske løsninger for å nå målet om en grønn og digital transportsektor. I dag utsettes altfor mange mennesker av for dårlig luftkvalitet og støyforurensning i byområdene. Derfor foreslår vi at den kommende mobilitetsstrategien til EU-kommisjonen inkluderer et nytt mål – et nullvekstmål for private bilreiser i europeiske byområder. Veksten i privatreiser må tas ved gange, sykling og kollektivtransport, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Foto: Olav Heggø
Foto: Olav Heggø

EU-kommisjonen skal etter planen legge frem sin nye Mobilitetsstrategi i desember i år. Dette blir det førende strategidokumentet fra EU på transportområdet i årene fremover. Samferdselsdepartementet sendte tidligere i høst et omfattende norsk høringssvar til den kommende mobilitetsstrategien. Dette følges nå opp med et felles brev fra samferdselsministeren og næringsministeren til EUs transportkommissær Adina Vălean.

- Norge leder an når det gjelder grønne og smarte transportløsninger på det maritime området. Europa er en naturlig samarbeidspartner og et viktig marked i utviklingen av grønne løsninger, sier næringsminister Iselin Nybø.

Flere temaer
I brevet til EU-kommisjonen fremheves også andre temaer som Norge er opptatt av.  Blant disse er styrking av trafikksikkerhetsarbeidet i Europa for å nå målet om null drepte og hardt skadde. Europeisk samarbeid for å gjenoppbygge transportsektoren etter COVID-19-krisen blir også trukket fram

 For flere opplysninger – se:

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Olav Heggø
Foto: Olav Heggø
Last ned bilde

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg saker fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Samferdselsdepartementet

Nye Veier bygger ut E6 Kvænangsfjellet – utbyggingsavtale er signert26.11.2020 07:00:00 CETPressemelding

- E6 over Kvænangsfjellet i Nord-Troms er dårlig og stenges ofte om vinteren. Det fører til lange omkjøringer gjennom Finland. Nå kommer det endelig ny vei. Vi har signert veiutbyggingsavtale med Nye Veier AS, som betyr at målene for prosjektet og kostnadsrammene er bestemt. God infrastruktur er vesentlig for utviklingen av nordområdene, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom