Pfizer Norge AS

Norge får tilgang til ny koronamedisin

Del

Helsedirektoratet og legemiddelselskapet Pfizer har signert en avtale som gir Norge tilgang til koronamedisinen Paxlovid. Leveransen skjer gjennom EUs felles innkjøpsavtale med Pfizer.

Erik Hjelvin, medisinsk direktør i Pfizer Norge. Foto: Pfizer
Erik Hjelvin, medisinsk direktør i Pfizer Norge. Foto: Pfizer

- Vi er veldig glade for at det nå er inngått en avtale. Den vil gi mange norske pasienter med økt risiko for å utvikle alvorlig covid-19 sykdom tilgang til behandling med dette legemiddelet hvis de diagnostiseres med covid-19. Dette kan gi færre sykehusinnleggelser og redusere dødelighet for den aktuelle pasientgruppen, sier medisinsk direktør Erik Hjelvin i Pfizer Norge.

Dette er et oralt, antiviralt legemiddel til bruk etter at man har fått påvist covid-19 og er i en av myndighetenes definerte risikogrupper. Studier viser at legemiddelet bidrar til å redusere alvorlige symptomer og død dersom det tas i bruk innen 5 dager etter symptomstart

Norske helsemyndigheter vil utarbeide retningslinjer for hvem som skal få denne behandlingen. Legemiddelet vil være på norske sykehus, helseinstitusjoner og apotek i løpet av kort tid.

- I en periode der det er ventet en økning i antall covid-tilfeller, er det viktig å holde antall sykehusinnleggelser så lavt som mulig. At den norske helsetjenesten nå får tilgang til Paxlovid, kan bidra til dette, sier Hjelvin.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Erik Hjelvin, medisinsk direktør i Pfizer Norge. Foto: Pfizer
Erik Hjelvin, medisinsk direktør i Pfizer Norge. Foto: Pfizer
Last ned bilde

Om Pfizer Norge AS

Pfizer Norge AS
Pfizer Norge ASPfizer er verdens ledende biofarmasøytiske selskap. Helt siden to gründere startet selskapet i 1849, har Pfizer utviklet medisiner som forbedrer pasientenes helse, forebygger sykdom og redder liv. I Norge har Pfizer om lag 85 ansatte med sterk kompetanse innenfor medisin, farmasi, biokjemi, helseøkonomi og andre fagområder. Vår visjon er å være en pådriver for riktig legemiddelbruk i Norge. Riktig legemiddelbruk betyr at pasienten skal få riktig medisin i riktig dose til riktig tid.

Følg pressemeldinger fra Pfizer Norge AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Pfizer Norge AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.