Norges Kampsportforbund

Norge får nye landslagstrenere i taekwondo poomsae fra 1. februar 2023

Del
Ky Tu Dang, tidligere verdens- og europamester i poomsae, har blitt engasjert av Norges Kampsportforbund. Dang har en lang og imponerende karriere som trener bak seg, med erfaring fra landslaget i Danmark og andre nasjoner. Som assistenttrener vil han ha få med seg Kine Solvang Tellnes. Hun har en bachelor – og mastergrad innen idrett fra NTNU, og har erfaring som instruktør, landslagutøver, personlig trener og coach.
Ky Tu Dang ny landslagstrener
Ky Tu Dang ny landslagstrener

En av verdens beste trenere
– Det var flere gode kandidater til stillingen, men vi er stolte over å ha ansatt en av verdens fremste trenere, og en dyktig assistenttrener. Dette vil være en viktig bidragsyter for å øke konkurransemiljøet i Norge og løfte våre beste utøvere til et høyere nivå, slik at de kan konkurrere om medaljer i EM og VM, sier Dag Jacobsen, sportsjef i Norges Kampsportforbund.

 – Jeg gleder meg til å få begynne som assistenttrener. Jeg ser frem til å samarbeide med Ky Tu for å øke nivået i Norge, samtidig som jeg får lære og videre utvikle meg som trener av en av verdens beste trenere, uttaler Kine Solvang Tellnes.

 – Med min kunnskap fra 8 år på NTNU og min erfaring fra idretten, sammen med Ky Tu sin kompetanse, tror jeg dette vil bli kjempe bra. Målet er å skape et sterkt team som skal prestere de neste årene og jeg gleder meg til å bidra alt jeg har på denne reisen, avslutter Kine.

Oppstartsmøte
14 januar vil det være et oppstartsmøte for Poomsae i Oslo. Den nye ledelsen vil informere om kravene for å komme på landslaget og opplegget for utvikling for 2023. Søndag 15.januar vil det bli arrangert en åpen samling med Ky Tu Dang som trene og Kine Solvang Tellnes som assistenttrener. Informasjon om samlingen kommer.

Poomse er kjent som en oppvisningsidrett innen taekwondo. Idretten har vokst eksplosivt de siste årene, spesielt under pandemien med online stevner og åpne internasjonale konkurranser og mesterskap. Som et resultat av denne veksten, har World Taekwondo (WT) innført en verdensranking med poeng.

For å gjøre Poomsae mer tilgjengelig, har WT opprettet en søkbar database med mønstrene for trening hjemme og i egen i klubb. Dette er en stor fremgang som gjør at idretten blir mer tilgjengelig for alle.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ky Tu Dang ny landslagstrener
Ky Tu Dang ny landslagstrener
Last ned bilde
Kine Solvang Tellnes
assistenttrener
Kine Solvang Tellnes assistenttrener
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 21 02 90 00http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund (NKF) er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom