Virke

Norge er årets sommerferiefavoritt. Flere utsetter varmegarantien til høstferien.

Del

I år er Norge sommerferiefavoritt, mens flere enn i fjor planlegger tur til varmere strøk i høstferien – Det ser ut til at folk satser på en reprise av fjorårets supersommer, sier Astrid Bergmål, leder av Virke Reiseliv. Av de som ønsker seg solgaranti, velger stadig flere Tyrkia, som er på vei tilbake for fullt.

75 prosent planlegger sommerferie i år, og av disse skal 53 prosent til utlandet. Det er en nedgang på 5 prosentpoeng fra i fjor, da 58 prosent oppga at de skulle på utenlandsferie.  

- Flere enn i fjor oppgir Norge som sommerferiefavoritt, og utsetter turen til varmere strøk til høstferien, sier Bergmål. I høstferien skal 57 prosent til utlandet, mot 54 prosent i fjor. Spania er helt klart den mest populære destinasjonen for høstferien. 

Av de som skal til utlandet i sommer, ser vi at Danmark er klar favoritt i år, etterfulgt av Spania og Sverige, mens Hellas og Italia deler fjerdeplassen. Blant charterfavorittene ser vi at Tyrkia øker, etter noen år med mindre tilstrømming fra norske ferieturister. 

Mange velger å dele opp sommerferien i to, og ta en del i Norge og en del i utlandet, sier Bergmål. Hun forklarer at reiselivsoperatørene her hjemme ser positivt på 2019, og at charter-operatørene opplever en økning av bestilte reiser tettere opp mot avreisedato enn tidligere.  

- Uteblir badetemperaturene her hjemme, så ser vi fra historikken at flere kaster seg på en tur til varmere strøk selv om dette ikke var planen, sier Bergmål.

32 prosent oppgir at miljøhensyn i svært eller i ganske stor grad er styrende for deres valg av destinasjon og produkt. Tallet har ligget stabilt det siste året. Til sammenligning svarte 33 prosent det samme på tilsvarende spørsmål i desember 2018.

- De siste måneders debatt om flyskam ser dermed ikke ut til å ha påvirket folks ferieplaner for 2019, sier Bergmål. 

Feriebudsjettet går noe ned, og ligger i snitt på 36 450 kroner for året. I fjor var dette på 40 650 kroner.

- I fjor så vi at både reiselyst og budsjett lå høyt, og da er det ikke unaturlig å se justeringer i år, avslutter Bergmål. 

Befolkningsundersøkelsen om nordmenns ferievaner og ferieplaner gjennomføres for Virke Reiseliv av Opinion/Norstat. Denne undersøkelsen ble gjennomført i uke 25 i 2019.

Hele undersøkelsen ligger på www.virke.no 

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, kontakt Astrid Bergmål, leder for Virke Reiseliv, på telefon 460 58 951

Bilder

Last ned bilde
Leder i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål
Leder i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål
Last ned bilde

Dokumenter

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen i Norge, og representerer over 22 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom