Ving Norge

Nordmenns sparing under koronapandemien går først og fremst til reiser

Del

En fersk undersøkelse fra Ving viser at drøyt 5 av 10 nordmenn har spart mer penger enn vanlig i løpet av koronapandemien. Og hele 61 prosent av de spurte sier at de ønsker å bruke pengene på en feriereise når verden åpner igjen.

Nesten halvparten av de 3 050 respondentene i Vings reisepanel sier at det er mer sannsynlig at de vil bestille en utenlandsreise nå, enn for en måned siden. Undersøkelsen viser også at 39 prosent ønsker å reise til utlandet oftere nå enn det de gjorde før pandemien. Kun 1,7 prosent planlegger å reise sjeldnere og 52 prosent svarer at de vil reise omtrent like mye som tidligere.

-          Ønsket om å reise er enormt akkurat nå. Vi har mye trafikk på nettsiden vår og ser en klar oppgang i søk etter reiser. Det er mange som har spart penger som de ønsker å bruke på en etterlengtet ferie. De vil gjerne ha det litt luksuriøst og velger for eksempel fine hotell med flere fasiliteter og hotellrom med direkte tilgang til bassenget. En god del vil også unne seg litt ekstra god mat og drikke i ferien.  Mange ønsker å dra på en «Once in a lifetime»-reise og reisemål som Maldivene og Thailand selger veldig bra akkurat nå, sier Marie-Anne Zachrisson, country manager i Ving Norge.

Over 80 prosent av respondentene i undersøkelsen planlegger å bruke omtrent like mye penger som vanlig på feriereisen, mens 12 prosent sier at de vil bruke mer penger enn vanlig. Det de ønsker å bruke mer penger på er et finere hotell med flere fasiliteter (59 %), etterfulgt av god mat og drikke på restaurant (48 %). Mange (29 %) ønsker også å unne seg en oppgradering av selve flyreisen.

5 på topp: Dette har nordmenn spart til under pandemien

  1. En reise - 61 prosent
  2. En buffer om noe uventet skulle skje - 40 prosent
  3. Langsiktig sparing - 30 prosent
  4. For å ha litt ekstra til spesielle anledninger - 24 prosent
  5. Oppussing av bolig - 17 prosent

Om Reisepanelet
Reisepanelet er et internettbasert, uavhengig og apolitisk panel som gjenspeiler synspunkter på ferier, reiser og andre relaterte temaer. Undersøkelsen ble gjennomført 15-19 april 2021 med 3.050 respondenter i Norge. Å være med i Reisepanelet er frivillig og kostnadsfritt, og man kan når som helst melde seg ut. Utvalget er et såkalt bekvemmelighetsutvalg, og de som svarer velger selv å gjøre det via en nettundersøkelse.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Ving Norge

Ving Norge
Ving Norge
Dronning Eufemiasgate 16
0191 Oslo

915 08 888http://www.ving.no

Ving er Norges største reisearrangør med reiser til mer enn 170 reisemål i over 40 land. Ving arrangerer charterreiser, fleksible pakkereiser med rutefly, i tillegg til flybilletter og hotell for de som vil reise på egen hånd. Reisene selges via internett, telefon og i utvalgte reisebyråer over hele landet. 

Følg pressemeldinger fra Ving Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ving Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ving Norge

Ving åpner nytt konsepthotell på Mallorca – kun for voksne gjester1.10.2021 08:30:00 CEST | Pressemelding

Nå kommer Vings nyeste tilskudd i Sunprime-familien: Sunprime Pollensa Bay. Hotellet blir det 14. i rekken av konsepthotellene Sunprime Hotels, og det andre på Mallorca. Sunprime Pollensa Bay ligger i den vakre Pollensa-bukten, og når det åpner dørene i april 2022 kan gjestene forvente lekker og moderne design. I tillegg tilbys kortreist og vegetarisk mat, enkeltrom for soloreisende, treningsrom med havutsikt og ikke minst – perfekt beliggenhet for alle som vil utforske Mallorcas nordkyst.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom