Frende Forsikring

Nordmenn mener promillegrensen til sjøs er for høy

Del

Promillegrensen i båt er fire ganger høyere enn på veiene. Et klart flertall mener grensen bør senkes.

Promillegrensen i båt er fire ganger høyere enn på veiene. Det mener flertallet er for høyt. Foto: Frende Forsikring.
Promillegrensen i båt er fire ganger høyere enn på veiene. Det mener flertallet er for høyt. Foto: Frende Forsikring.

I en ny spørreundersøkelse Norstat har utført for Frende Forsikring svarer 58 prosent at promillegrensen til sjøs burde vært lavere enn dagens 0,8, mens 15 prosent er usikre på om grensen er for høy.

- At bare 3 av 10 vil holde på dagens grense sier sitt. Her er ikke folkeopinionen i takt med regelverket i det hele tatt. Det er sjelden vi ser at folket vil ha strengere regler enn myndighetene, slik som dette, sier fagsjef båt i Frende, Edmond Wold Gaulen.

- Vær edru bak rattet
Redningsselskapet vil ikke ta stilling til hva promillegrensen bør være, men har klare meninger om alkohol og båtliv.

- Tanker om promillegrenser overlater vi til politikerne, men det er interessant at flertallet av de spurte mener grensen burde vært lavere. Vi sier klart og tydelig at alle som fører båt skal være edru, sier informasjonssjef i Redningsselskapet, Frode Pedersen. 

Mange tar båtferie i sommer
Edmond Wold Gaulen sier at Frende har mer enn doblet salget av båtforsikringer hittil i år. Med norgesferie i anmarsj er det mange som velger sjøen som feriested sommeren 2020.

- Vi forventer flere båter på sjøen enn i fjor sommer og det krever mer av førerne. Vi forventer også flere ulykker som en konsekvens, sier Wold Gaulen.

Klar til å hjelpe
Redningsselskapet ser den samme trenden med rekordtidlig aktivitet og stor omsetning for aktører i båtbransjen.

- Utfordringene med å føre båt på en stadig mer trafikkert sjø, og hvor farten har økt de siste årene, krever full konsentrasjon. Hvis du er påvirket av alkohol kan denne oppmerksomheten reduseres betraktelig. Først når du er klar i hodet er du klar for sjøen, sier Frode Pedersen.

Han forteller at Redningsselskapet sine 52 redningsskøyter er klare til å hjelpe både ferske og erfarne båtfolk fra strategiske plasseringer langs den lange kystlinjen vår.

Nybegynnerfeilene kommer
- Husk redningsvest, husk at det er flere på sjøen enn i fjor og vær forsiktig med alkoholinntaket når du skal kjøre. Hvis du gjør det ligger alt til rette for en deilig norgesferie i båten, såfremt været oppfører seg, sier Wold Gaulen i Frende Forsikring.

Også Redningsselskapet er spent på hvordan sommeren 2020 vil gi utslag i skadestatistikken.

- Det blir en spesiell sommer og vi vil trolig se statistikk med flere nybegynnerfeil enn tidligere. Men at flere bruker sjøen er flott, ikke minst for de som driver næring langs kysten, sier Frode Pedersen. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Promillegrensen i båt er fire ganger høyere enn på veiene. Det mener flertallet er for høyt. Foto: Frende Forsikring.
Promillegrensen i båt er fire ganger høyere enn på veiene. Det mener flertallet er for høyt. Foto: Frende Forsikring.
Last ned bilde

Om Frende Forsikring

Frende Forsikring
Frende Forsikring
Jonsvollsgaten 2
5011 Bergen

55 15 36 00https://www.frende.no

Frende Forsikring har Norges mest fornøyde forsikringskunder og det beste skadeoppgjøret (EPSI 2019). Vi bryr oss litt ekstra om deg, ditt og dine! 

Helnorske Frende eies av 15 lokale sparebanker og har rådgivere landet rundt. Vi har nær 300 ansatte ved hovedkontoret i Bergen, og over 270.000 privat- og bedriftskunder med forsikringsløsninger innen skadeforsikring og livsforsikring.

Følg saker fra Frende Forsikring

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frende Forsikring på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Frende Forsikring

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom