Forskningsrådet

Nordmenn har tillit til koronaforskere

Del

Over halvparten av befolkningen har tillit til at forskere vil finne en vaksine mot koronaviruset i løpet av 2020.

– Det er en omfattende og tidkrevende prosess å utvikle en ny vaksine. Om alt går svært raskt, kan vi ha positiv resultater av en koronavaksine ved årsskiftet til 2021. Det er likevel oppløftende at såpass mange nordmenn har tillit til at forskerne klarer å utvikle en vaksine i løpet av inneværende år, sier administrerende direktør i Forskningsrådet John-Arne Røttingen.

Ifølge en fersk undersøkelse utført av Kantar på oppdrag fra Forskningsrådet, svarer 56 prosent har meget eller ganske stor tillit til at forskerne klarer å utvikle en ny vaksine mot koronaviruset i løpet av 2020.

Tilliten er noe større blant menn enn blant kvinner. Det er også en svak tendens til at eldre i noe større grad en yngre personer har tillit til at forskere finner en vaksine.

16 prosent har liten tillit til at forskerne klarer å utvikle en vaksine i løpet dette året.

Tillit til at forskere formidler det de vet

– Forskerne sitter med mange spørsmål om koronaviruset. Det er fortsatt mye vi ikke vet. Derfor er det ikke rart at så mange som en av ti nordmenn kanskje tolker dette som at forskerne ikke forteller sannheten. Sannheten er nemlig at vi ikke vet og at det fortsatt er stor usikkerhet. Heldigvis pågår det enormt mye sanntidsforskning på koronaviruset for tiden. Forskningsrådet har lyst ut 30 millioner kroner i en hasteutlysning i tillegg til at norske forskningsmiljøer samarbeider tett med internasjonale miljøer om de mange ubesvarte koronaspørsmålene vi har, sier Røttingen.

Se hele undersøkelsen

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om Forskningsrådet

Forskningsrådet
Forskningsrådet
Drammensveien 288
0283 OSLO

22 03 70 00https://www.forskningsradet.no

Forskningsrådet er den nasjonale organisasjonen for finansiering av forskning og eksperimentell utvikling (FoU) og FoU-støttet innovasjon. Forskningsrådet skal være en markert forsknings- og innovasjonspolitisk aktør nasjonalt og internasjonalt, en strategisk investor, en synlig og inkluderende samfunnsaktør og en kunnskapsbasert rådgiver. Gjennom disse rollene skal vi legge til rette for utviklingen av sterke forsknings- og innovasjonsmiljøer som hevder seg i den internasjonale konkurransen, skaper innsikt, bidrar til verdiskaping og til å løse de samfunnsutfordringene Norge og verdenssamfunnet står overfor. Forskningsrådet skal gi næring til nye ideer, gjøre grensesprengende forskning og radikal innovasjon mulig og jobbe for et samfunn der forskning brukes og deles. 

Følg saker fra Forskningsrådet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Forskningsrådet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Forskningsrådet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom