Vipps

Nordmenn handler som aldri før: Rekordhandel under Black week

Del

Omsetningen i netthandelen med Vipps øker med over 160 prosent hittil i årets Black week sammenlignet med samme periode i fjor. Til tross for pandemien øker også omsetningen fra kortbruk (BankAxept) i butikkene med 22 prosent.

I tillegg til generelt økt netthandel blant nordmenn, tilbyr godt over dobbelt så mange nettbutikker Vipps som betalingsmiddel i år. Flere og flere velger også Vipps ved utsjekk. Dette gir en høyere vekst for Vipps i netthandelen enn alternative betalingsmetoder.

-  Vi forventet både en sterk oppsving i netthandelen, og økt bruk av Vipps i nettbutikkene under årets Black week. Vi har vært ekstra spente på handelen i fysiske butikker og om den ville bli påvirket av anbefalinger om å holde seg mer hjemme. Det ser ut til at handelen i butikkene har vært jevnt høy hele uka, og fordelt mer utover enn Black week i fjor. Det er en god indikasjon på at butikkene har lagt til rette for trygg handel, og at kundene har tatt oppfordringen om å besøke butikkene på litt andre tidspunkter enn vanlig, sier Vegar Heir i Vipps.

Forventer all-time-high
Fortsetter veksten i netthandelen i samme takt, vil netthandelen med Vipps nå et nytt klimaks og gi ny rekord under Black Friday, 27. november. Vipps gir løpende oppdateringer over helgen.

Oppdaterte tall på kortbruk i fysiske butikker for hele Black week er klare i løpet av mandag.

Kontakter

Pressevakt:
Hege Steinsland
hege.steinsland@vipps.no
+47 900 12 748

Bilder

Om Vipps

Vipps
Vipps
Robert Levins gate 5
0154 Oslo

+47 22 48 28 00https://www.vipps.no
Over 3,8 millioner nordmenn har nå lastet ned Vipps.

Vipps gjør det befriende enkelt å betale og ta betalt, du trenger ingen bankterminal eller kontanter og pengene får du rett inn på konto. Vipps har ingen etableringsgebyr eller abonnementspris, du betaler kun for bruk av Vipps.

I 2018 fusjonerte BankID, BankAxept og Vipps, og er nå Nordens største aktør innen betaling og identifisering. Følg saker fra Vipps

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Vipps på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Vipps

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom