Ringnes

Nordmenn foretrekker sukkerfri brus

Del

Over 22 000 nordmenn har i sommer deltatt i en nasjonal blindtest og testet sukkerfrie Pepsi MAX mot den klassiske, sukkerholdige hovedkonkurrenten. Og sukkerie Pepsi Max gikk nok en gang av med seieren.

Sukkerfrie Max er colaen flest foretrekker.
Sukkerfrie Max er colaen flest foretrekker.

En lignende blindtest ble gjennomført i Norge i 2014. Da sa 53,7 prosent at de foretrakk smaken av sukkerfri Pepsi MAX. I år ble tilsvarende resultat hele 61,6 prosent. Totalt ble det gjennomført 22 290 smakinger over hele landet.

– Dette er en svært gledelig utvikling i sukkerfri retning, og med litt drahjelp fra myndighetene burde det være fullt mulig å gjøre det norske brusmarkedet tilnærmet helt sukkerfritt innen relativt få år, sier kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard i Ringnes, selskapet som produserer og selger Pepsi MAX på det norske markedet.

Smaker best
I Ringnes er i dag 80 prosent av brusen de selger uten tilsatt sukker. Innen 2022 har selskapet satt seg mål om å nå 90 prosent.

- Vi ser på dette som nok et bevis på at vi ikke trenger sukker for å gi folk en god smaksopplevelse. I tillegg viser det at smak endrer seg over tid og at stadig flere nordmenn faktisk foretrekker smaken av drikke med sukkerfri søtning fremfor sukret, sier Bruusgaard.

- Da blindtesten ble gjennomført i 2014, var Coca-Cola tilsatt sukker den mest solgte brusen i Norge. Vi hadde den gangen en sukkerfriandel på 43 prosent. I dag er det samme tallet nesten 60 prosent – noe som er helt i verdenstoppen, fortsetter han.

Avgiftsendring kan gjøre brusmarkedet «sukkerfritt»
Akkurat nå forhandler regjeringspartiene om budsjettet for 2020, og en av sakene som blir diskutert er en ny og helsebegrunnet innretning av sukkeravgiften etter irsk modell, der sukkerfrie varianter er fritatt avgift. Flertallet av et regjeringsoppnevnt utvalg bestående av representanter fra det offentlige, næringslivet og Helse-Norge anbefalte i vinter en avgift som differensierer mellom sukkerholdige og sukkerfrie drikkevarer, altså lavere avgift på sukkerfri drikke enn på sukkerholdige.

– Vi vil ha myndighetene med oss på laget for å gjøre Norge til sukkerfritt-landet nummer én. Hvis regjeringen mener alvor med målet om en betydelig sukkerreduksjon for å bedre folkehelsen, bør de derfor benytte den pågående budsjettkonferansen til å bli enige om en differensiert innretning av sukkeravgiften, slik sukkerutvalget anbefalte tidligere i år, sier Bruusgaard. Han mener at man med en differensiert avgift gjør det mulig å ta steget fullt ut og samtidig befeste Norges posisjon som verdensledende på salg av sukkerfrie alternativer.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Sukkerfrie Max er colaen flest foretrekker.
Sukkerfrie Max er colaen flest foretrekker.
Last ned bilde

Lenker

Om Ringnes

Ringnes
Ringnes
Thorvald Meyersgate 2
0555 Oslo

22 06 95 00http://www.ringnes.no

Ringnes er Norges ledende merkevareselskap innen drikkevarer. Vi startet med ølbrygging i 1877 og har siden den gang utviklet både oss og drikkevaremarkedet betydelig, alltid med fokus på kvalitet og innovasjon.

Drikkevarene vi produserer er kjernen i virksomheten vår, og 1000 medarbeidere jobber hver dag for å kunne tilby norske forbrukere de beste drikkealternativene til alle anledninger.

Det har gitt forbrukerne et utvalg øl av beste kvalitet, velsmakende mineralvann fra Farris, tørsteslukkende kildevann fra Imsdal.  

Ringnes har også ledet an for å redusere sukkerinnholdet i det norske brusmarkedet gjennom å satse på sukkerfrie alternativer, deriblant Pepsi Max, som har blitt Norges største brusmerke. I dag er 80% av alle alkoholfrie produkter Ringnes produserer sukkerfri.

Følg saker fra Ringnes

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ringnes på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ringnes

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom