Norges Jeger- og Fiskerforbund

Nordmann tar over roret i Nordisk Jegersamvirke

Del

Knut Arne Gjems fra Hedmark har blitt valgt som president i Nordisk Jegersamvirke. Nordisk Jegersamvirke representerer omtrent 600 000 medlemmer i Norge, Sverige, Finland, Danmark og Island.

Dette er en spennende utfordring, da vi ser det er viktig for de nordiske landene å samarbeide for jaktas framtid, sier Knut Arne Gjems. 

​Norden har mange felles utfordringer på både forvaltning av store rovdyr, våpenlovgivning, trekkfugler, internasjonalt arbeid og jaktas omdømme og posisjon i samfunnet, sier han. 

-Sammen er vi sterkere

De nordiske landene har gått sammen og ansatt en lobbyist i Brussel. Norden har også presidenten i Face, Torbjørn Larsson, som er leder i Svenska Jegerforbundet. At de nordiske landene samarbeider om felles muligheter og utfordringer er en stor styrke. Nordisk Jegersamvirke er aktive, på nordisk og europeisk nivå og er fast representert i Brussel. ​

Forbundsleder i NJFF

Knut Arne Gjems er fra Gjesåsen i Hedmark. I november 2018 ble han valgt til ny forbundsleder i Norges Jeger- og Fiskerforbund. Han har vært styreleder i NJFF Hedmark i ni år og sittet i forbundsstyret i NJFF i én periode. I tillegg er han daglig leder i Skogselskapet i Hedmark. Han er en aktiv jaktskytter i alle NJFF sine grener og kursleder på NJFF jaktleder- og ettersøkskurs.

Nordisk Jegersamvirke

Nordisk Jegersamvirke (NJS) ble grunnlagt i 1947 og representerer i dag 600 000 jegere i Sverige, Finland, Danmark, Island og Norge.

De nordiske jaktorganisasjoner er godt organisert med tusener av lokale foreninger og et felles sekretariat. De nordiske jegerne ser på samarbeidet som en avgjørende faktor i naturforvaltningen. Det gjelder både blant jegerne internt og i forhold til andre naturvernorganisasjoner og myndighetene. 

Medlemmer:

  • Danmarks Jægerforbund
  • Norges Jeger- og Fiskerforbund
  • Svenska Jägareförbundet
  • Jägarnas Riksförbund 
  • Finlands Jägareförbund - Suomen Metsästäjäliitto
  • Skotveiðifélag Íslands
  • Ålandsøernes jagtvårdsföreninger (særlig tilknytning)​

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Norges Jeger- og Fiskerforbund

Norges Jeger- og Fiskerforbund
Norges Jeger- og Fiskerforbund
Hvalstadåsen 5
1378 Nesbru

66 79 22 00http://www.njff.no

Norges Jeger- og Fiskerforbund er den eneste landsdekkende interesseorganisasjon for jegere og fiskere i Norge. Vi er en partipolitisk nøytral organisasjon, men har et sterkt jakt-, fiske-, og naturpolitisk engasjement i mange saker.

Følg saker fra Norges Jeger- og Fiskerforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Jeger- og Fiskerforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Jeger- og Fiskerforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom