Story House Egmont

Nordlys-bok 5 lanseres i Norge og Sverige samtidig

Del

Nordlys-bok 5 – «Portaltreet» del 1 – lanseres nå samtidig i Norge og Sverige. Samtidig har også bokaktuelle Cha Sandmæl – skaperen av Dragens øye – fått kontrakt med Nordlys’ svenske forlag.

Femte bok i Nordlys-serien lanseres samtidig på norsk og svensk
Femte bok i Nordlys-serien lanseres samtidig på norsk og svensk

Femte bok i Nordlys-serien hadde 2000 forhåndsbestillinger allerede før den ble lansert denne uken. Malin Falchs barnebokserie har enormt mange lesere og serien har blitt trykket i over 200 000 eksemplarer i Norge.

   – «Trollriket», Malin Falchs forrige bok i Nordlys-serien, var den mest solgte barne- og ungdomsboken i 2021. Jeg er slett ikke sikker på at «Portaltreet – del 1» blir den mest solgte barne- og ungdomsboken i 2022. Til høsten kommer nemlig Malin med «Portaltreet – del 2», og dermed vil det knives hardere om gull- og sølvplassen enn noensinne. Noe unge lesere kommer til å sette stor pris på, sier redaksjonssjef i Egmont, Tormod Løkling.
Planen er nemlig at Nordlys-bok 6 skal komme allerede til høsten 2022.                                           

Over landegrensene
Også i Sverige er bokserien populær. Med titusenvis i opplag og engasjerte lesere har «söta bror» tatt oss igjen i Nordlys-utgivelser, og gir derfor ut femte bok samtidig som den lanseres i Norge. 

– Nordlys - eller Norrsken som bokserien heter på svensk - er en fantastisk fantasyserie for barn og ungdom der det gode kjemper mot det onde, sier Falchs svenske redaktør Mattias Mattsson. 

Han holder også fram at Falch drar leserne inn i en magisk og visuell historie, med bakgrunner fra vår nordiske natur, men med fabeldyr, orakler og vikinger som igangsetter av konfliktene.
– Dette er med på å trollbinde og fange leserne. Norrsken er rett og slett et fartsfylt eventyr med magi, vennskap og troverdige karakterer, som får barn til å selv logge seg av en skjerm for å sette seg ned og lese, sier Mattsson.

Ny eksportvare
I tillegg til Nordlys-serien er Ragnarok-serien av Odin Helgheim, Oppfinneren av Lars Henrik Eriksen, Snøkattprinsen av Dina Norlund og Frida og jakten på nesehårene av Frode Øverli også solgt til Sverige. Og nå er rettighetene til Dragens øye av Cha Sandmæl på vei over grensa. Sandmæl sier følgende om nyheten:

   – Det er helt fantastisk at Dragens øye kommer ut i Sverige! «Dragens øye» hadde ikke vært det den er i dag hvis det ikke hadde vært for den svenske kompisen min Hansel, så nå får han og alle de andre svenske vennene mine endelig lest boka på et språk de forstår ordentlig! Det betyr også veldig mye for meg at boka nå kan nå ut til et større publikum, som kanskje også trenger å se flere skeive karakterer ri drager og slåss med sverd.

Tegneserieredaktør Tonje Tornes er ikke overrasket over den store interessen for disse episke tegneseriene i Sverige. 

   – Barn i Skandinavia har lang tradisjon for å like de samme tegneseriene. Det som kanskje er nytt, er at det kommer så mye spennende og bra fra oss i Norge. Vi merker interessen øke i mange andre land også, så dette lover veldig godt, sier Tornes.

For Malin Falchs Nordlys-serie er nå solgt til 8 land, der Tyskland var det foreløpig siste i rekken. Filmrettighetene er solgt til Nordisk film.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Femte bok i Nordlys-serien lanseres samtidig på norsk og svensk
Femte bok i Nordlys-serien lanseres samtidig på norsk og svensk
Last ned bilde
Slik ser annonsen ut for Nordlys-serien i Sverige!
Slik ser annonsen ut for Nordlys-serien i Sverige!
Last ned bilde
Også den  populære bokserien Dragens Øye er nylig solgt til Sverige. Her er Cha Sandmæls tegning om hva hennes hovedpersoner tenker om dette!
Også den populære bokserien Dragens Øye er nylig solgt til Sverige. Her er Cha Sandmæls tegning om hva hennes hovedpersoner tenker om dette!
Last ned bilde

Lenker

Om Story House Egmont

Story House Egmont
Story House Egmont
Nydalsveien 12
0441 Oslo

+47 22 77 20 00http://www.egmont.no

Story House Egmont er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Story House er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Vårt motte We bring stories to life har sterke publisistiske verdier. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra Story House Egmont

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Story House Egmont på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Story House Egmont

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom