MFU - Matbransjens Faglige Utvalg

Nordlandsbanen felt for markedsføring til barn

Del

Plakat for barnevaffel med seigmenn vurdert som markedsføring i strid med MFUs retningslinjer.

Matbransjens Faglige Utvalg, MFU, regulerer markedsføringsaktiviteter for mat og drikke mot barn og unge. MFU har behandlet en klage på en plakat på Nordlandsbanen for produktet Barnevaffel med seigmenn . Et produkt som betegnes Barnevaffel med seigmenn, som er særlig rettet til barn, krever ekstra aktsomhet ved utforming av markedsføring. Ved å henge opp plakater i togvognen pushes budskapet om produktet ekstra. Det er nærliggende å tro at barn som kommer til restaurantvognen vil se en slik plakat med et stort bilde av Vaffel med seigmenn som en i øyenfallende kjøpsoppfordring og dermed påvirkes i sin mase/kjøpeadferd. MFU vurderer derfor plakaten som et særskilt markedsføringstiltak det ikke er anledning til å ha, gitt MFUs retningslinjer. MFU vurderer at et slikt produkt imidlertid kan være en del av en samlet menypresentasjon ved disk- eller kasseområdet.

MFU ser positivt på at Nordlandsbanen har endret navnet på produktet og at markedsføringstiltakene knyttet til Barnevaffel med seigmenn i etterkant av klagen er blitt fjernet. 

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om MFU - Matbransjens Faglige Utvalg

MFU - Matbransjens Faglige Utvalg
MFU - Matbransjens Faglige Utvalg
℅ ANFO, Torggata 15
0181 Oslo

+47 411 04 055http://www.mfu.as

Matbransjens Faglige Utvalg (MFU) ble etablert i 2013 for å sikre at markedsføring av visse typer mat og drikke til barn er innenfor bransjens retningslinjer. Alle kan klage på markedsføringstiltak via www.mfu.as. Helse og Omsorgsdepartementet og Barne, Likestillings og Inkluderingsdepartementet er inneforstått med det arbeidet som foregår i MFU. 

Følg pressemeldinger fra MFU - Matbransjens Faglige Utvalg

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra MFU - Matbransjens Faglige Utvalg på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MFU - Matbransjens Faglige Utvalg

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom