Nordiske fotballspillere viser sin støtte til den nordiske søknaden for et EM i fotball for kvinner i 2025  

Del
I dag har noen av de største navnene innen fotball i Danmark, Finland, Norge og Sverige vist sin støtte til et nordisk UEFA Women’s European Championship i 2025.

Et Women’s Euro 2025 i Norden tar mål av seg til å bli den største utgaven av turneringen noensinne, med mer enn 800.000 billetter tilgjengelig for salg, og en spektakulær finale på Friends Arena i Stockholm – den største stadionen i Norden med plass til mer enn 50.000 tilskuere. De fire hovedstedene København, Stockholm, Oslo og Odense stiller alle som vertsbyer, og får med seg én by til i hvert land: Odense, Gøteborg, Trondheim og Tampere.

 Norges egen Ingrid Syrstad Engen, som også spiller for FC Barcelona, ønsker å være med på å ta Women’s EURO til neste nivå.

Magdalena Eriksson, som spiller for det svenske landslaget og for Chelsea FC i English Women’s Super League sa: “Den nordiske søknaden har som visjon å inspirere og etablere reelle like muligheter for kvinnefotball i hele Europa. Jeg er selv inspirert av en liknende motivasjon hver gang jeg går ut på banen. Det ville vært et drømmescenario å spille et EM i Norden – jeg håper at resten av Europa vil ble med og realisere denne drømmen!’

Andre kvinnelige spillere som har uttrykt sin støtte til søknaden er Magdalena Eriksson (Chelsea/DEN), Pernilla Harder (Chelsea FC/DEN) og Natalia Kuikka (Portland Thorns/FIN). Herrespillerne er også engasjerte i å få mesterskapet hjem til Norden.

Kasper Schmeichel, som spiller for Nice i French Ligue 1 og på det danske landslaget, sier: ‘Vi lover å lage et mesterskap fylt med glede og feiring, hvor alle ønskes velkommen til å feire den Europeiske fotballfamiliens felles verdier – sammen.’

Victor Lindeløf (Manchester United/SWE), Alexander Sørloth (Real Sociedad/NOR), og Lukas Hradecky (Bayer 04 Leverkusen/FIN) har også alle uttrykt sin støtte.

Alle disse utøverne deler sin støtte gjennom en film som har blitt publisert i sosiale medier på kontoene til de fire fotballforbundene som sammen søker om mesterskapet. Filmen er tilgjengelig på www.nordics2025.com

En samlet nordisk fotballfamilie heier på søknaden og håper på positivt utfall den 4. april, som er datoen UEFA har satt for tildeling av Women’s Euro 2025.

Mediekontakt i Norden for Nordics 2025

Heidi Pihlaja

media@nordics2025.com

Prosjektleder i Norge for EM-søknaden

Martha Lande, NFF

Martha.lande@fotball.no / 411 60 512

Om Norges Fotballforbund

Norges Fotballforbund
Norges Fotballforbund
Sognsveien 75 J
Oslo

21 02 93 00https://www.fotball.no

Følg pressemeldinger fra Norges Fotballforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Fotballforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Fotballforbund

PRIV.RED: Invitasjon til landslagsuttak A-kvinner24.3.2023 14:25:22 CET | Pressemelding

Landslagssjef Hege Riise presenterer sin tropp til kampene mot Spania 6. april og Sverige 11. april. Tid: Mandag 27. mars kl 11:00 Sted: Colosseum, Ullevaal Stadion U23-assistenttrener Ronny Johnsen vil også presentere U23-landslagets tropp til kampene mot Belgia og Italia. Pressekonferansen streames på NFF TV og Fotballandslagets Facebook-side. Media som ønsker tilgang til streamen kan kontakte msw@fotball.no

PRIV.RED: Invitasjon til frokostmøte 8. mars7.3.2023 13:03:28 CET | Pressemelding

Norges idrettsforbund, Norges Fotballforbund og Norsk Tipping inviterer til frokostmøte på den internasjonale kvinnedagen 8. mars. Idrettspresident Berit Kjøll, fotballpresident Lise Klaveness og Tonje Sagstuen, kommunikasjonsdirektør i Norsk Tipping, kommer. Sted: Ullevaal Panorama (Ullevaal Stadion), inngang A1 Media som ønsker å delta kan melde seg på til msw@fotball.no Det vil bli mulighet for intervjuer i etterkant av frokostmøtet. Norges idrettsforbund, Norges Fotballforbund og Norsk Tipping står sammen om «Vi trenger deg!», som er en satsing på kjønnsbalanse og mangfold i idretten. Program: 08:30: Enkel frokost 09:00: Vi trenger deg! v/idrettspresident Berit Kjøll Flere kvinner på alle nivå, fra bredden til UEFA, v/fotballpresident Lise Klaveness Norsk Tipping, v/kommunikasjonsdirektør Tonje Sagstuen Sigrid Heien Hansen, fotballprofil Norges Ishockeyforbund 10:00: Avslutning

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom