Frende Forsikring

Nordea Liv kjøper pensjonsporteføljen fra Frende Forsikring

Del

Nordea Liv AS og Frende Forsikring er enige om overdragelse av pensjonsporteføljen fra Frende til Nordea Liv, og et langsiktig samarbeid med de 15 Frende-bankene om distribusjon av pensjonsprodukter.

-  Vi mener vi har sikret den beste løsningen for våre kunder og eiere, sier konsernsjef Vegar Styve i Frende Forsikring.
- Vi mener vi har sikret den beste løsningen for våre kunder og eiere, sier konsernsjef Vegar Styve i Frende Forsikring.

Pensjonsporteføljen har en samlet forvaltningskapital på 4,2 milliarder kroner, og berører over 5.600 bedriftskunder med rundt 32.000 ansatte i Norge. 

- Vi er veldig fornøyde med valget av en sterk aktør som ny samarbeidspartner. Vi mener vi har sikret den beste løsningen for våre kunder og eiere, sier konsernsjef Vegar Styve i Frende Forsikring. 

Solid og markedsledende
Frende Forsikring er eid av 15 selvstendige sparebanker. Konsernet har siden 2007 hatt en imponerende vekst og har i dag vel 250.000 privat- og bedriftskunder med forsikringsløsninger innen liv- og skadeforsikring og pensjon.  

- I valget av ny pensjonsleverandør for konsernets og eierbankenes bedriftskunder har vi vektlagt at Nordea Liv har solid og god forvaltning. De har også markedsledende digitale løsninger for både de ansatte, bedriftene og rådgiverne, sier Styve.

Langsiktig distribusjonssamarbeid
- Nordea Liv er i sterk vekst og ser frem til å tilby Frendes pensjonskunder et bredere tilbud og kanskje markedets beste digitale flater. For å bygge videre på Frendes gode arbeid innenfor pensjon, ser vi frem til å videreføre et distribusjonssamarbeid med Frendes eierbanker, sier konstituert administrerende direktør, Vibeke Siljan Krohn i Nordea Liv.

I tillegg til kjøpet av Frendes pensjonsportefølje inngås et langsiktig distribusjonssamarbeid knyttet til salg av pensjonsprodukter, mellom Nordea Liv og sparebankene bak Frende.

- Sammen vil vi forsterke og forbedre kundetilbudet til eksisterende og nye kunder, sier Vibeke Siljan Krohn.

Stort potensial
Frende-bankene har en unik posisjon i lokalt næringsliv og tette og langvarige relasjoner til sine kunder.

- Vi ser stort potensial i dette samarbeidet. Sparebankene har en solid posisjon i sine respektive markeder, og vi har tro på at vi sammen kan vi tilby gode løsninger for kunder rundt om i landet, sier Siljan Krohn.

Krever godkjenning 
Nordea Liv og Frende har samme oppfatning av hva som skal til for å lykkes med å skape attraktive løsninger for bedrifts- og privatkunder innen pensjons- og spareområdet, og vi ser derfor frem til å presentere nye og attraktive tilbud til våre kunder fremover.

Avtalen som er signert 5. juli 2020 gjelder pensjonsprodukter, og har ingen innvirkning på skadeforsikringsproduktene eller øvrige produkter som formidles fra eierbanker, partnere eller Frende direkte. 

Oppkjøpet vil kreve godkjenning fra Finanstilsynet og Konkurransetilsynet, og forventes å bli sluttført i løpet av fjerde kvartal 2020. Partene er enige om at kjøpesum eller andre betingelser ikke vil bli oppgitt.

Om samarbeidspartnerne

Nordea Liv er en del av Nordea-konsernet og er Norges tredje største private livselskap. Nordea Liv tilbyr tjenestepensjon til bedrifter samt livs- og pensjonsforsikringer til privatpersoner.

Frende Forsikring er et felles merkevarenavn for forsikringskonsernet som består av morselskapet Frende Holding AS med døtrene Frende Livsforsikring AS og Frende Skadeforsikring AS.

Frende Forsikring har hatt støtte gjennom prosessen med juridisk rådgiving fra Advokatfirmaet Thommessen AS og transaksjonsrådgivning fra Deloitte Corporate Finance.

Nøkkelord

Kontakter

Ytterligere informasjon: 

* Christian Steffensen, kommunikasjonsdirektør Nordea, christian.steffensen@nordea.no, 40 88 23 73

* Vibeke Siljan Krohn, konst. adm. dir., Nordea Liv, Vibeke.Siljan.Krohn@nordea.com, 93 63 44 91

Bilder

-  Vi mener vi har sikret den beste løsningen for våre kunder og eiere, sier konsernsjef Vegar Styve i Frende Forsikring.
- Vi mener vi har sikret den beste løsningen for våre kunder og eiere, sier konsernsjef Vegar Styve i Frende Forsikring.
Last ned bilde

Om Frende Forsikring

Frende Forsikring
Frende Forsikring
Jonsvollsgaten 2
5011 Bergen

55 15 36 00https://www.frende.no

Frende Forsikring har Norges mest fornøyde forsikringskunder og det beste skadeoppgjøret (EPSI 2020). Vi bryr oss litt ekstra om deg, ditt og dine! 

Helnorske Frende eies av solide sparebanker og brannkasser og har rådgivere landet rundt. Vi har over 300 ansatte ved hovedkontoret i Bergen, og rundt 270.000 privat- og bedriftskunder med forsikringsløsninger innen skadeforsikring og livsforsikring.

Følg pressemeldinger fra Frende Forsikring

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frende Forsikring på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Frende Forsikring

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom