Norad

Norad lanserer nye nøkkeltall for bistand og bærekraft

Del

Norge ga i 2021 rekordhøye 40,1 milliarder kroner i bistand. Hvordan brukes pengene? Hvordan påvirker kriser utviklingslandene? Og hvilken rolle spiller norsk og internasjonal bistand?

Vi ser både fremover og bakover når Norad lanserer ny statistikk og nøkkeltall om bistand og utvikling på Deichmans hovedbibliotek i Oslo, 10. mai klokken 09:00.

For å forstå virkeligheten bak tallene spør vi:  

  • Hvordan ble de norske bistandspengene brukt i 2021?
  • Krigen i Europa og klimakrisen påvirker utviklingslandenes økonomiske og sosiale situasjon. Hva er bistandens rolle i møte med kriser og hvordan påvirkes prioriteringene?
  • Hvordan ser norsk klimabistand ut, og hvor mye bistand går til matsikkerhet og klimasmart landbruk?

Anne Beathe Tvinnereim, klima- og miljøminister Espen Barth Eide og Norad-direktør Bård Vegar Solhjell vil, sammen med Norads statistikkeksperter, presentere, analysere og kommentere tall som viser hvordan norske bistandspenger brukes – under arrangementet “Tall som Teller”.

Tid: Tirsdag 10.mai, kl. 09.00-10.30. Enkel frokost serveres fra klokken 08:00.

Sted: Deichmans hovedbibliotek i Oslo og digitalt.

Meld deg på her: https://www.trippus.net/tallsomteller-registrering

Ta kontakt med Norads presseteam om du ønsker personlige intervjuer, så vil vi legge til rette for det.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norad

Norad
Norad
Bygdøy allé 2
0257 Oslo

+47 23 98 00 00http://norad.no

Norad er direktoratet for utviklingssamarbeid. Vi jobber for at verden skal nå FNs bærekraftsmål. Sammen med våre partnere og på vegne av Norge jobber Norad for en grønnere framtid i en verden uten fattigdom. Menneskerettighetene skal respekteres og ingen utelates. Gjennom kunnskap og samarbeid sørger vi for at norske bistandsmidler bidrar til global utvikling. Sammen beveger vi verden.

Følg pressemeldinger fra Norad

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norad på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norad

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom