Sony Music Norway

Nøktern livsvisdom fra Ina Wroldsen

Del

Fredag 5. mars slipper artist og låtskriver Ina Wroldsen sin første single, "We Are Gonna Live", etter å ha inngått samarbeid med Sony Music Norway.

"We Are Gonna Live" artwork
"We Are Gonna Live" artwork

Ina Wroldsen. 
Kritikerrost, milliard-streamende og prisvinnende artist og låtskriver. 
Rett-fra-levra og entusiastisk talentshow-mentor. 
Usensurert, humoristisk og ærlig podcaster.
Løsningsorientert kontrollfreak.
Kruttsterk, og muligens litt motstrebende, rollemodell.

Ina er usedvanlig artikulert og veksler uanstrengt mellom norsk og engelsk.
Hun tenker og snakker lynraskt, og krydrer morsmålet fritt med engelske eller lokale – Holmlia eller Sandefjord, take your pick – ord og uttrykk.
Som at hun har lett for å rogne* om ting ikke går helt etter plan. 

Planer er viktig, men ord er viktigere.
Å formulere seg tydelig og treffsikkert er essensielt.
Spesielt for låtskriver-Ina som er en empatisk og gudbenådet historieforteller.
Hun har en helt egen evne til å se mennesker, og til å gjøre det lille og nære universelt og det overveldende store personlig. 

«We Are Gonna Live» ble inspirert av en kommentar fra moren Kristin Wroldsen aka manager, regnskapsfører og fast makker i podcasten «Ina & Wroldsen». 
Og ganske sikkert Inas egen rollemodell når det gjelder bein i nesa og usminket kommunikasjon.
«Jeg hadde turnéåpning I Trondheim, hvor besteforeldrene mine bor, og var på vei til dem. Plutselig sier mamma ja ja, en dag skal vi alle dø, men alle de andre dagene skal vi leve

Nå skulle det vise seg at dette fantastiske sitatet ikke var suget fra eget bryst, og at Snoopy og Charlie Brown i Knøttene nok er mest kjent for å ha delt denne livsvisdommen.
«Det er jo så sant og inspirerende i sin enkelhet. Hjernen min gikk rett i høygir og jeg skrev refrenget same kveld, og tok det med meg til Steve i London neste studiosession.»
Steve er låtskriverlegenden Steve Mac som Ina har jobbet, og jobber, mye med.
En slags mentor som hjalp henne finne, og stole på, sitt eget uttrykk som låtskriver og artist.

Som låtskriver har Ina en gull- og platinakantet merittliste der hun står bak internasjonale hits som for eksempel «Rockabye» og «Symphony» av Clean Bandit, «Alarm» av Anne Marie, «Breathe» av Jax Jones og «How Deep Is Your Love» av Calvin Harris (hvor det er Inas – ukrediterte - stemme du hører).
Som soloartist har hun gitt oss blant annet «Strongest», «Favela», «Mother» og «Haloes».

Men selv om suksess er gøy så motiveres ikke Ina av streamingtall og troféer.
«Det handler ikke om å skrive en hit, men å fortelle en historie, å formidle noe gjennom både tekst og melodi.»
Og hva er vel viktigere enn å minne seg selv, og andre, på at livet ikke starter når man har oppnådd en viss status, alder, vekt, formue eller annen milepæl? 
For å bruke et annet velkjent sitat så er livet det som skjer mens vi er opptatt med å legge planer.
Og alle vet at selv the best laid plans ikke nødvendigvis går som de skal.
Og da er det opp til deg om du skal ta det med fatning, bite tenna sammen og jobbe deg videre.
Eller rogne* helt.
Ina sier ofte at hun rogner, men sannheten er at hun tar det meste med fatning.
Gir litt faen. Går videre.

Practicing what she preaches så har Ina valgt å være låtskriver, artist, mor, kone, datter, søster, venninne, nerd (vin, vampyrer, vasking to name but a few) og rett og slett bare seg sjæl på egne premisser i så stor grad som det er praktisk mulig.
Hun har tatt kontroll over de delene av livet som kan kontrolleres, og når det gjelder resten så vet hun altså at man må nyte, eller stå i det, hver dag.
Det eneste vi vet helt sikkert er at vi en dag skal dø, og det eneste vi kan påvirke er hvordan vi omfavner livet og muligheter fram til da.
For alle andre dager skal vi leve.

Fra fredag 5. mars kan du få deg en dose nøkternt inspirerende livsvisdom i «We Are Gonna Live», av og med Ina Wroldsen.

*å bli eitrandes forbanna/miste hodet.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

"We Are Gonna Live" artwork
"We Are Gonna Live" artwork
Last ned bilde
Ina Wroldsen (c) Truls Qvale
Ina Wroldsen (c) Truls Qvale
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom