Norges Svømmeforbund

NM i svømming langbane 2021

Del

Norgesmesterskapet i svømming på langbane (50 meter) 2021 for junior, senior og parasvømmere arrangeres i AdO arena i Bergen lørdag 3 - tirsdag 6.juli. Dette blir siste test for våre OL-svømmere.

Tekniske arrangører for NM er Bergensklubbene: Arna SLK, Bergensvømmerne, Bergens Svømme Club, Bergen Vest Svømmeklubb, Svømmeklubben Delfana og Åstveit Svømmeklubb.

Siste test for våre OL-svømmere

Landslagssjef Petter Løvberg ser fram til spennende dager i Bergen der våre OL-svømmerne gjennomfører sin siste konkurranse før avreise til Japan. Våre beste svømmere har fått testet seg i EM langbane i Budapest i mai der Ingeborg Vassbakk Løyning klarte OL kravet på 100 meter rygg. Under Bergen Swim Festival i juni kvalifiserte også Tomoe Zenimoto Hvas seg til OL på 200 meter medley. I tillegg var flere av våre beste svømmere i Sette Colli (Roma) sist helg der de fikk nok en internasjonal erfaring på langbane.


Nå er kvalifiseringsperioden over, og NM står for tur med mange spennende dueller. På damesiden må nok OL klare Ingeborg Vassbakk Løyning (Bærumsvømmerne) finne seg i å være skyhøy favoritt til kongepokalen, mens det på herresiden kan være noe mer spenning til hvem som reiser hjem med kongepokalen i bagasjen. Henrik Christiansen (Lambertseter SK) er den største favoritten, men Tomoe Zenimoto Hvas (Bærumsvømmerne) og fremadstormende André Klippenberg Grindheim (Hamar IL) er de største utfordrerne til kongepokalen.


Det er tatt ut 10 svømmere til NUM (Nordisk ungdomsmesterskap) som arrangeres helgen etter NM, og alle vil få en fin stevnegjennomkjøring uken før mesterskapet i Litauen.
https://svomming.no/nyheter/uttak-til-num-i-litauen-10-11-juli-2021/


Til EM junior er det tatt ut 3 svømmere, og EM junior starter allerede tirsdag i Roma.
https://svomming.no/nyheter/uttak-til-em-junior-i-roma-italia-6-11-juli-2021/


- Mange svømmere har nok ambisjoner om å svømme seg inn i en av landslagsgruppene i løpet av NM dagene i Bergen, og jeg tror det blir skarp konkurranse både på junior- og seniorsiden.

- Bergen og AdO Arena er alltid et hyggelig sted å komme til.
Det er erfarne arrangører og god stemning i hallen som vil bidra til gode resultater, selv om vi fortsatt ikke er helt ferdig med en krevende pandemi.


Pressekontakt:
Maren Solem-Lygre
468 41 991
bergens.sc@gmail.com


Stevneleder:
Jan Kenneth Antun
932 85 185
jken-ant@online.no


Landslagssjef Norges Svømmeforbund:
Petter Løvberg
9706 0795
petter@medley.noFakta/linker

183 jenter og 198 gutter fra 53 klubber er kvalifisert og påmeldt til NM.

Kongepokal til beste dame og herresvømmer for enkeltresultat i individuelle direkte finaler etter FINA 2020 poengtabell.Web-TV på Direktesport.no
(må ha abonnement på avis i Amediakonsernet):

https://www.direktesport.no/event/14cbd7ad-9cab-4227-ba3e-55fcf5a6469b#_=_


Resultater
http://livetiming.medley.no/stevnedetaljer.aspx?stevnenr=3553


Rekorder (velg Basseng 50m)
https://www.medley.no/rekorder.aspx

Tidsskjema:
http://livetiming.medley.no/ltdok/lt3553/Tidsskjema.pdf


Klubboversikt:
http://livetiming.medley.no/ltdok/lt3553/Klubboversikt.pdf


Format for gjennomføring
:
http://livetiming.medley.no/ltdok/lt3553/Kunngj%C3%B8ringFormatNM21062022.pdf


Innbydelse:
https://www.medley.no/dokumenter/innbydelser/2021/Juli/20210703BergensklubbeneNMlangbane2021I.pdf

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norges Svømmeforbund

Norges Svømmeforbund
Norges Svømmeforbund
Sognsveien 73, Idrettens Hus – Ullevål Stadion
0855 Oslo

21 02 90 00http://www.svomming.no

Norges Svømmeforbund er et særforbund i Norges Idrettforbund, som organiserer grenene svømming, stup, vannpolo, synkron og open water. Forbundet ble stiftet i 1910 og har i dag ca. 70.000 medlemmer i 288 klubber over hele landet.

Følg pressemeldinger fra Norges Svømmeforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Svømmeforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Svømmeforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom