Norges Jeger- og Fiskerforbund

NJFF oppfordrer sportsfiskerne om å vise ansvar

Del

De siste ukene er det funnet syk/død laks i flere elver i Sør-Norge. Fiskene har stygge sår og utslett. Veterinærinstituttet og Mattilsynet er på saken, men foreløpig er det ikke klart hva som feiler fisken.

Foto: Bjarne Granli fra Arbeidernes Jeger- og Fiskerforening i Halden.
Foto: Bjarne Granli fra Arbeidernes Jeger- og Fiskerforening i Halden.

Det er rapportert tilfeller av syk/død laks i en rekke elver, blant annet Enningsdalselva i Østfold, Sandvikselva i Akershus, Tovdalselva og Mandalselva i Agder, Tengs/Bjerkreim i Rogaland og Nausta i Sogn og Fjordane. Fisk med liknende symptomer er også funnet i skotske, danske og irske elver. 

Fokus på desinfisering av fiskeutstyret
Styret i Norges Jeger- og Fiskerforbund er samlet til styremøte i Mosjøen 13. juni, og de uttrykker en dyp bekymring for den uavklarte situasjonen vi ser i en rekke lakseelver. Det er uklart om det er smittsomt, men vi må ha en føre-var-tilnærming som om det er det. Mattilsynet har innført et påbud om desinfisering av fiskeutstyr dersom man som sportsfisker flytter seg mellom ulike vassdrag med anadrom fisk (laks, sjøørret, sjørøye). Forbundsstyret i NJFF vil på det sterkeste oppfordre alle sportsfiskere om å vise ansvar og følge myndighetenes anbefalinger og pålegg lojalt.

Observer og rapporter
I disse dager står det sportsfiskere i lakseelver over hele landet. Det betyr at vi har et førstelinjekorps på plass for observasjoner i vassdragene. Styret i NJFF oppfordrer disse fiskerne om å holde øye med elva og fisken, og melde fra til Mattilsynet dersom de observerer noe unormalt. Det kan man gjøre enten ved å kontakte nærmeste avdelingskontor eller ved å bruke «Varsle oss»-knappen på Mattilsynets nettsider.

For mer informasjon, kontakt informasjonssjef i NJFF, Espen Farstad, 90722429
espen.farstad@njff.no

Bilder

Foto: Bjarne Granli fra Arbeidernes Jeger- og Fiskerforening i Halden.
Foto: Bjarne Granli fra Arbeidernes Jeger- og Fiskerforening i Halden.
Last ned bilde

Lenker

Om Norges Jeger- og Fiskerforbund

Norges Jeger- og Fiskerforbund
Norges Jeger- og Fiskerforbund
Hvalstadåsen 5
1378 Nesbru

66 79 22 00http://www.njff.no

Norges Jeger- og Fiskerforbund er den eneste landsdekkende interesseorganisasjon for jegere og fiskere i Norge. Vi er en partipolitisk nøytral organisasjon, men har et sterkt jakt-, fiske-, og naturpolitisk engasjement i mange saker.

Følg saker fra Norges Jeger- og Fiskerforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Jeger- og Fiskerforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Jeger- og Fiskerforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom