Norges Jeger- og Fiskerforbund

NJFF ber medlemmene melde fra om fugleinfluensa

Del

Fugleinfluensaen sprer seg langs kysten. Det er behov for en økt overvåking, og nå ber Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) sine medlemmer om å følge med. - Vi er førstelinjen ute i naturen, og kan raskt rapportere mistenkelige funn av syke eller døde fugler og dyr, sier Olav Greivstad i NJFF.

Olav Greivstad, jakthund- og viltkonsulent i NJFF
Olav Greivstad, jakthund- og viltkonsulent i NJFF

Denne sommeren har det blitt påvist fugleinfluensa hos et stort antall villfugler langs hele kysten. Nå er viruset også for første gang i Norge funnet hos to rødrever. Det skriver Mattilsynet i en pressemelding

Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) oppfordrer nå alle jegere, jakthundeeiere og andre friluftsfolk om å holde et særlig øye på situasjonen, og å melde fra alle mistenkelige funn av døde eller syke fugler og dyr til Mattilsynet. 

- Nå er det viktig at vi alle bidrar til å få oversikt over spredningen. Vi som er jegere og hundeeiere er særlig viktige i denne sammenhengen, sier Olav Greivstad, jakthund- og viltkonsulent i NJFF.

- Vi ferdes mye i terrenget, ofte også på tvers av stiene. Våre hunder vil kunne finne syke og døde individer, både fugler og pattedyr. Vi oppfordrer alle jegere og hundeeiere om å være særskilt oppmerksomme og melde fra om man observerer syke eller døde fugler og pattedyr.

Greivstad understreker viktigheten av å la syke og døde fugler ligge i fred, da de kan utgjøre en potensiell smittefare for hunden. 

Varsle Mattilsynet ved å sende e-post til postmottak@mattilsynet.no 

Mange kan bidra

NJFF organiserer mange av landets jegere og fiskere. Organisasjonen har 116.000 medlemmer, spredd på 560 lokalforeninger over hele landet.  Det betyr at mange frivillige kan bidra i en overvåking av situasjonen, og bidra med verdifulle observasjoner til Mattilsynet, som er ansvarlig myndighet i dette tilfellet. 

For mer informasjon ta kontakt med jakthund- og viltkonsulent Olav Greivstad på tlf 90 29 58 86, eller epost olav.greivstad@njff.no 

Bilder

Olav Greivstad, jakthund- og viltkonsulent i NJFF
Olav Greivstad, jakthund- og viltkonsulent i NJFF
Last ned bilde

Om Norges Jeger- og Fiskerforbund

Norges Jeger- og Fiskerforbund
Hvalstadåsen 5
1378 Nesbru

66 79 22 00http://www.njff.no

Norges Jeger- og Fiskerforbund er den eneste landsdekkende interesseorganisasjon for jegere og fiskere i Norge. Vi er en partipolitisk nøytral organisasjon, men har et sterkt jakt-, fiske-, og naturpolitisk engasjement i mange saker.

Følg pressemeldinger fra Norges Jeger- og Fiskerforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Jeger- og Fiskerforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Jeger- og Fiskerforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom