NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

NITO frykter en akutt krise i verftsindustrien

Del

- Vi trenger flere tiltak som får opp aktiviteten umiddelbart, sier Trond Markussen, president i NITO.

- En rekke gode tiltak fra regjeringen i dagens pakke, men jeg er redd det ikke sikrer arbeidsplasser på kort sikt. Vi trenger flere tiltak som får opp aktiviteten umiddelbart i verftsindustrien. Vi får meldinger fra tillitsvalgte, blant annet i Kongsberg Maritim, som frykter at hundrevis av arbeidsplasser snart kan gå tapt hvis de ikke får flere oppdrag, sier Trond Markussen, president i NITO. 

Norske verft bidrar til mange arbeidsplasser. I tillegg har næringen store ringvirkninger til norske maritime utstyrs- og tjenesteprodusenter i utvikling og bygging av noen av verdens mest avanserte skip. Det er viktig at denne kompetansen beholdes.    

NITO mener staten må bidra gjennom å:

  • Forsere vedlikehold av statlige skip, med krav om grønne løsninger  
  • Forsere nye statlige skip som staten allerede har planer om å bygge. Det gjelder blant annet til «Vanguard», som er et tilnærmet gryteklart konsept for mineoppdrag for sjøforsvaret og to nye forskningsfartøy inkl. tilleggskapasiteter for havforskningen.   
  • Utvikle et hjemmemarked for flytende havvind gjennom en statlig finansieringsmekanisme, og øke bevilgningene gjennom Norges Forskningsråd til forskning og utvikling på havvind.

Kontakter

Bilder

Om NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon
NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon
Støperigata 1
0119 Oslo

http://www.nito.no

NITO er Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer med over 91 000 medlemmer. NITO organiserer ingeniører og teknologer med høgskole-/universitetsutdanning eller tilsvarende kompetanse.

Følg saker fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom