Norges Kampsportforbund

Nina Bansal skal konkurrere i Taekwondo VM online.

Del

I mai i år skulle VM i taekwondo mønster blitt arrangert i Danmark. Grunnet korona-situasjonen ble mesterskapet avlyst, og det internasjonale taekwondo-forbundet inviterer derfor nå til VM som e-stevne. Innledende runder starter 23. november, og landslagstrener og -utøver Nina Bansal (34) er eneste norske utøver i mesterskapet. Bansal er regjerende europamester, og ser frem til å konkurrere om VM-tittelen på nettet.

Nina Bansal klar for VM
Nina Bansal klar for VM

Siden VM i taekwondo mønster ble avlyst på grunn av korona er det mange som har etterspurt konkurranser. Det har derfor blitt avholdt e-stevner i taekwondo mønster både i norsk og utenlandsk regi det siste halvåret. Norges Kampsportforbund er blant de som satser på e-stevner, og arrangerer denne høsten NM i både taekwondo mønster og wushu på nett.

E-stevnene gjennomføres ved at utøvere filmer sine konkurransebidrag hjemmefra og laster disse opp hos arrangørens plattform på nett. Bidragene bedømmes deretter av dommere etter samme kriterier som på fysiske stevner.

Alle kan følge Online World Taekwondo Championships frem til finalene i desember på det internasjonale taekwondo-forbundets nettsider. HER

Parallelt med VM arrangerer også det internasjonale taekwondo-forbundet åpent mesterskap, hvor flere unge norske utøvere deltar.

Regjerende europamester
I mai arrangerte det europeiske taekwondo-forbundet sitt første e-stevne i taekwondo mønster. Her tok Bansal gull i sterk konkurranse mot utøvere fra hele verden. Stevnet som ble arrangert i vår viser stor interesse for å konkurrere hos utøvere verden over: Hele 1200 utøvere fra 75 nasjoner deltok. Les mer HER

Bansal har levert på høyt internasjonalt nivå gjennom en årrekke, og tok blant annet gull i fjorårets EM, som ble arrangert i Tyrkia, samt EM i 2017. I det kommende mesterskapet konkurrerer Bansal i klassen kvinner U40. Les om EM HER

Forbereder seg på samme måte
I likhet med andre utøvere både i Norge og utlandet har e-stevner vært et kjærkomment tilbud for Bansal i denne perioden.

– Når tilbudet om e-stevner dukket opp tenkte jeg «nå har jeg muligheten til å konkurrere», sier Bansal, som understreker viktigheten av gode forberedelser og rutiner selv når konkurransen gjennomføres hjemmefra.

– Du må tenke at du skal forberede deg på samme måte – er det rutiner du har, så gjennomfør disse. Det er nervepirrende at konkurransen varer over lengre tid enn et vanlig stevne, og at man ikke har oversikt over hvordan de andre utøverne er på samme måte.

Gleder seg til å følge konkurransen
Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund, gleder seg til å følge Bansal gjennom mesterskapet.

– Nina har vært en av landets fremste kampsportutøvere gjennom flere år, og har vist gjentatte ganger at hun har en egen evne til å levere når det virkelig gjelder. Det har vært en glede å se henne konkurrere også i e-stevner dette halvåret, og vi er selvfølgelig svært spente på hva hun får til når VM nå arrangeres som e-stevne for første gang, avslutter Jacobsen.

Se intervju med Bansal HER

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Nina Bansal klar for VM
Nina Bansal klar for VM
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. #Summit2024. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

Wushu: To norske medaljer på første dag i online-EM25.5.2020 13:47:08 CESTPressemelding

Som en følge av korona-epidemien ble årets EM i wushu, som var planlagt arrangert i Moskva, avlyst. Det europeiske wushu-forbundet ønsket allikevel å gi utøvere av kinesisk kampsport over hele Europa et konkurransetilbud, og i dag ble derfor online-EM i wushu innledet. Totalt deltar seks norske utøvere i mesterskapet. Allerede på mesterskapets første dag markerte den norske troppen seg, med sølv til Sophia Abramowski (12) og bronse til Jonas Thorsen Loe (17).

TAEKWONDO MØNSTER: NYTT GULL TIL NINA BANSAL11.5.2020 12:17:10 CESTPressemelding

Forrige uke arrangerte World Taekwondo Europe (WTE) sin første online-konkurranse i taekwondo mønster. Fem norske utøvere deltok, og landslagstrener og utøver Nina Bansal tok gull i sterk konkurranse mot utøvere fra hele verden. Online-konkurranser har blitt etablert av flere aktører nå i korona-perioden, og stevnene viser stor interesse for å konkurrere hos utøvere verden over. I stevnet avholdt av det europeiske taekwondoforbundet forrige uke deltok hele 1200 utøvere fra 75 nasjoner.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom