Universal Music Norge

Nils Bech med rørende hyllest til Ceval

Del
Foto: Jacqueline Landvik
Foto: Jacqueline Landvik

"Jeg vil heller leve ett år i lyset enn 10.000 år i skyggen" – Ceval

”CEVAL” er som nåtidens Pride-tog; full av trøkk og danseglede, men også med et iboende mørke. Låta handler om hvordan en kjærlighet ikke får blomstre i skyggen av en annen – og av ulike grunner er det fremdeles mange som ikke har muligheten til å leve i lyset. Pride er fremdeles viktig. Vi har alle med oss en fortid og vi møtes av en samtid farget av den, enten det være seg ”Ceval” som i låta, eller i kampen for å kunne leve åpent og fritt.

Låtas inspirasjon og frontkvinne er modell og transaktivist Ceval Omar - ikon av vår tid – og sitatet hennes er for meg essensen av hva Pride handler om. Vi reiser oss opp fra benker på Nationaltheatret, tar steget ut av pissoaret ved Stensparken og setter oss på bussen fra Snarøya Sportsklubb. Vi kommer fra småbruk, blokkleiligheter og klubber og fortsetter å vise verden at vi finnes. Vi sprekker ikke i solen, vi stråler. – Nils Bech

I år er det 50 år siden homofili var kriminelt her til lands, men det er likefullt fortsatt en sjeldenhet å høre en kjærlighetssang skrevet av en mann til en annen mann.

I alle år har homofile artister gjort kjærlighetsduetter med sangere av det motsatte kjønn, for å tilpasse seg det heteronormative samfunnet og det kommersielle markedets krav. Dette er en rolle vi selvsagt skal kunne fortsette å innta. Men jeg har stusset over hvorfor det aldri skjer den andre veien, tross stadig større aksept for skeiv kjærlighet også i hovedstrømmen av kultur og popmusikk? – Nils Bech.

I den norske sangboka finnes det et stort hull, hvor kjærligheten mellom to av samme kjønn er ikke-eksisterende. Dette tomrommet er Nils Bech nå i ferd med å fylle med sitt nye prosjekt.

I mange tiår har mannlige homofile artister utført duetter med kvinner og gestaltet en rolle for å tilpasse seg kommersielle og sosiale krav. Dette er normer og idealer Nils Bech aktivt bryter ned med det nye albumprosjektet.

Nils har allerede sluppet den følelsesladede ”Jeg Elsker Han” etterfulgt av ”Ny Fyr” med Kristian Kristensen, som var første duett ut, og ”Gi meg tid” med EMIR fra SushixKobe.

Nå følger han opp med låten ”CEVAL” med OMVR, en hyllest til Ceval, en Norsk-Somalisk transmodell og aktivist som kjemper for retten til å være seg selv.

I fjor gjorde hun kampanjer for YSL Beauty, H&M, Mugler og Off-White. Hun var også den første trans/black/curvy-modellen som havnet i det prestisjetunge motemagasinet Vogue.

Med seg på låten har Nils med den ikoniske stemmen til OMVR. Han hadde dette å si om ”CEVAL”:

Denne låten er en låt de fleste kan kjenne seg igjen i. Usikkerhet er noe universelt, men det er noe sårbart i det som gjør det så utrolig fint. Denne låten symboliserer det for meg. Klubbsoundet som møter de lyse tonene ga meg frysninger fra første start! Utrolig gøy å få jobbe med Nils!

Nils Bech fremførte låten for første gang på Costume Awards 2022, hvor han samtidig delte ut prisen for ”Årets Modell” til Ceval.

Han kan oppleves live under årets Pride når han spiller i Pride Park 23. juni.

Jeg håper ”CEVAL” vil være med dere i feiringen, at dere er i lyset og stråler, Happy Pride! – Nils Bech.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Jacqueline Landvik
Foto: Jacqueline Landvik
Last ned bilde
Foto: Jacqueline Landvik
Foto: Jacqueline Landvik
Last ned bilde

Om Universal Music Norge

Universal Music Norge
Universal Music Norge
Drammensveien 88B
0271 Oslo

+47 22 54 14 00http://www.universalmusic.no

Universal Music AS er verdens, og Norges, største musikkselskap og representerer blant annet artister som Astrid S, The Weeknd, TIX, Post Malone, Ariana Grande, The 1975, Dagny, Ruben, Shawn Mendes, The Beatles, Odd Nordstoga, Drake, Imagine Dragons, The Rolling Stones m.fl.

Følg pressemeldinger fra Universal Music Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universal Music Norge

Ny musikk fra A1 x J1, Megadeth, Andy Grammer, Conan Gray, WILLOW, Fletcher og Admiral P!24.6.2022 10:50:12 CEST | Pressemelding

Metalikoner tilbake med nytt album! De britiske stjerneskuddene A1 x J1 følger opp to Gulltrofeer i Norge med singelen “Deal or No Deal” torsdag kveld. På den nye singelen har de fått med seg BRIT Award-vinneren Mabel. Hun hørte en tidlig demo av låten, og elsket den så mye at hun måtte være en del av den. Kanskje ikke så rart når det brukes godt fra hennes gjennombruddslåt ”Finders Keeper”. Den britiske duoen skal spille på Wireless Festival, og i etterkant legge ut på en Europaturné! Multiplatinaselgende Andy Grammer fortsetter å skrive energiske og styrkende låter som er skapt for å spilles i store stadioner. Hans nye singel "Good Man (First Love)" handler om alle kvinnene i livet hans som har gjort han til en bedre mann, og er kanskje den nybakte pappaens mest hjertevarmende arbeid så langt. Andy beskriver selv låten som en «fremtidig far-datter sang». Popfenomenet Conan Gray slipper i dag sitt etterlengtede andre studioalbum Superache. Den ferske singelen “Disaster” følger med en

Metalikoner tilbake med nytt album!24.6.2022 10:37:49 CEST | Pressemelding

Thrash metal-pionerer og metalikoner MEGADETH er klare med sitt nye album The Sick, The Dying... And The Dead! 2. september. Albumet inneholder tolv nye spor og første smakebit, "We'll Be Back", ble akkompagnert av en episk, actionfylt kortfilm som forteller om opprinnelsen til MEGADETHs maskot, Vic Rattlehead. Kortfilmen er produsert av frontmann Dave Mustaine, og er en soldats fortelling om tapperhet, personlig oppofrelse og viljen til å overleve. Dette er første del av en trilogi med videoer som vil bli utgitt i forbindelse med utgivelsen av det nye albumet. Se den HER. The Sick, The Dying... And The Dead! forener det forrige Grammy-vinnende albumet Dystopia og markerer Mustaines nylige triumf over strupekreft. Igjen har Dave Mustaine slått seg sammen med co-produsent Chris Rakestraw (Danzig, Parkway Drive). Albumet ble spilt inn i Mustaines hjemmestudio i Nashville, Tennessee, med gitarist Kiko Loureiro og trommeslager Dirk Verbeuren. Bassist Steve DiGiorgio steppet inn for albumin

Ny musikk fra Nils Bech, John Legend, Calum Scott, Robin Stones, Diddy og New Hope Club!17.6.2022 10:21:07 CEST | Pressemelding

Robin Stones har med seg Staysman på solodebuten "Bad Booty" Nils Bech med rørende hyllest til Ceval Artister VG-Lista 2022 - fra Universal Music Britiske New Hope Club (Reece Bibby, Blake Richardson og George Smith), signert på Hollywood Records, slapp denne uken låtene "Girl Who Does Both" og "Getting Better". Bandet har over 2 milliarder streams og deres debutalbum gikk topp 5 i England. Hvert medlem er både låtskriver og hovedvokalist, og alle trakterer en rekke instrumenter. De siste to årene har de brukt tiden på å skrive nytt materiale og være i studio og utvikle sin lyd på det kommende andre albumet – denne gangen inspirert av britiske storheter som The Beatles, The Stone Roses og Oasis. Blake debuterer som produsent, under mentorskap med den multi-platina, prisvinnende amerikanske produsenten og låtskriveren Ross Golan (5 Seconds of Summer, Maroon 5). Golan har uttalt: “Artists with this level of talent don't exist in 2022. They each write with sophistication and play multiple

Robin Stones har med seg Staysman på solodebuten "Bad Booty"16.6.2022 14:00:00 CEST | Pressemelding

Robin Stones er en godt etablert artist og låtskriver, mest kjent som den ene halvdelen av den multi platina-selgende rapgruppen Robin og Bugge. Nå debuterer han som soloartist med singelen «Bad Booty» hvor han har med seg Staysman. «Det er en partylåt som handler om at man egentlig ikke burde bli full og feste, men at man blir forført av feststemningen i låta. Og at vi egentlig er litt for gamle til å lage sånn musikk, men at det er alt for gøy», sier Robin selv om låten. Et samarbeid mellom Staysman og Robin Stones er ikke noe nytt, helt siden 2016 har han vært med Staysman på turné, både som fast gjesteartist og korist. Som den ene halvdelen av pop/rap-gruppa Robin & Bugge, har Robin herjet scener over hele landet, og gruppa står bak en rekke store hits som «Best når jeg er full», «Elak Elak», «Bongo Drum», «Fedrelandet» og «Fuck You». Han har også skrevet låter for artister som TIX, Morgan Sulele, Postgirobygget og Temur. Nå står hans soloprosjekt for tur, og alt tyder på at han sk

Artister VG-lista 2022 - fra Universal Music16.6.2022 13:30:00 CEST | Pressemelding

Imorgen braker det løs på Rådhusplassen med årets VG-lista! Her er en oversikt over Universal artister som opptrer under VG-lista, håper dere gleder dere like mye som oss til å se de på scenen! TIX returnerer til Rådhusplassen, tre år etter at han med et brak avsluttet VG-lista 2019. Denne gang står han på scenen sammen artistkollega El Papi, og de skal fremføre sin nye singel “Livet Er Herlig”, som for øyeblikket ligger topp 10 på den norske hitlisten. I februar skapte Ramón ny norgesrekord i antall daglige Spotify streams med låten “ok jeg lover” og i mai slo sangen “17.mai” nok en rekord - denne gangen på TikTok. Låten slo rekord på antall videoer skapt av TikTok-brukere i løpet av ett døgn og rekorden flyttet seg denne gangen også utenfor Norge til Norden. Nå er Ramón klar for VG-lista og Rådhusplassen med låten “ok jeg lover”. Han har også fått med seg svenske Victor Leksell, og sammen gjør det “leilo brenner” som slapp forrige uke. Ballinciaga, trioen med de rosa finlandshettene,

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom