NGI kapret NTNUs dyktigste sivilingeniør for 2019

I dag jobber han som prosjektingeniør ved NGIs avdeling for Landfundamentering. Ikke overraskende hadde han flere jobbtilbud da han i 2019 skulle ut på arbeidsmarkedet.
– Ja, jeg hadde flere tilbud. Men jeg hadde hatt sommerjobb ved NGI i to somre og visste at jeg trivdes godt og at miljøet er bra. NGI er det ledende fagmiljøet innen geofag og var derfor et naturlig valg, sier Eirik Nilsen.
Ønsker å ta doktorgrad
Han har ingen tanker om å skifte jobb-beite.
– Jeg trives veldig godt på NGI. På sikt håper jeg å kunne ta en doktorgrad for å kunne fordype meg enda mer.
NGI har en rulleringsordning der man kan hospitere ved ulike avdelinger.
– Nå er jeg på rotasjon til avdelingen for Analyse og modellering. Her får jeg i enda større grad jobbe analytisk og fordype meg i det som interesserer meg mest.
At studievalget ble geofag, skyldes ifølge Eirik kombinasjonen av realfag og praktisk arbeid.
– Du får mulighet både til faglig fordypning i realfagene og å kunne jobbe konkret med samfunnsnyttige og givende prosjekter – som for eksempel infrastrukturprosjekter.
I masteroppgaven analyserte han en innovativ teknisk løsning som ved bygging av tunneler kan gi store innsparinger i investeringskostnader og sterkt redusert CO2-avtrykk. Resultatene er tatt i bruk av blant andre BaneNOR.
Hardt arbeid
Bak det glitrende vitnemålet ligger det mange timer med arbeid.
– Jeg jobbet nok mer enn de fleste, men fikk også tid til å være student. Blant annet drev jeg med svømming, sier Eirik, som anslår at han gjennom studiet jevnt over jobbet med studiet åtte timer om dagen og litt i helgene.
– I eksemansperioden gikk det nærmest døgnet rundt.
Lønnsom innsats
Selve prisutdelingen, som ble utsatt i fjor på grunn av koronapandemien og som nå skjer digitalt, er i regi NTNUs stiftelser. Disse begunstiger studenter og ansatte ved NTNU. En av stiftelsene, Winnie og Ragnar Mathisens høgskolefond, går til beste student ved sivilingeniør eller sivilarkitektstudiet ved NTNU. En fagjury har vurdert vitnemålene og sjekket at de er i henhold til stiftelseskriteriene – blant annet med tanke på studieprogresjon.
Og toppkarakterene har ikke bare ført til god jobb. Med prisen følger det både prispenger og et bilde. Der står det svart på hvitt at Eirik Nilsen var beste avgangsstudent i 2019.
Gratulerer!
Nøkkelord
Kontakter
Einar Jon LandeAvdelingsleder Landfundamentering
Tel:456 19 397einar.john.lande@ngi.noBilder


Dokumenter
Om NGI
På sikker grunn
NGI – Norges Geotekniske Institutt – er et uavhengig, internasjonalt senter for forskning og rådgivning innen ingeniørrelaterte geofag, der vi integrerer kunnskap mellom geoteknikk, geologi og geofysikk. Vår forskning gir kunnskap som styrker norsk næringsliv til å løse noen av de viktigste utfordringene vi står overfor innenfor klima, miljø, energi og naturfarer.
Gjennom årene har vi tiltrukket oss dedikerte fagfolk og internasjonale eksperter på bruk av geomaterialer som byggegrunn og byggemateriale, skredproblematikk og forurensning av grunnen. Utvikling og anvendelse av ny teknologi står helt sentralt i vår virksomhet for å finne bærekraftige løsninger og sikre at vi bygger et samfunn på sikker grunn. Vår ekspertise og løsninger er kjent og etterspurt i store deler av verden.
NGI har hovedkontor og laboratorier i Oslo, avdelingskontor i Trondheim, forskningsstasjon for snøskred på Strynefjellet, og utenlandskontorer med geoteknisk laboratorium i Houston, Texas, USA, og i Perth, Western Australia, i tillegg til samarbeidsavtaler med veletablerte selskap og institusjoner i store deler av verden.
NGI ble formelt opprettet 1. januar 1953, underlagt Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Forskningsråd (NTNF). I 1985 ble NGI omgjort til en selvstendig stiftelse. Driftsvirksomheten (forskning og rådgivning) ble 1. januar 2024 overført til Norges Geotekniske Institutt AS, et aksjeselskap som eies 100 % av stiftelsen NGI.
Som en av hovedpartnerne støtter NGI Ingeniører Uten Grenser (IUG) økonomisk og gjennom å bidra med ingeniørkompetanse til IUGs oppdrag for norske bistandsorganisasjoner.
Følg pressemeldinger fra NGI
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NGI på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra NGI
Optimaliserte løsninger under bygging av ny cut-and-cover kulvert på Vestfoldbanen ga storgevinst for økonomi og klima1.7.2025 14:06:03 CEST | Pressemelding
Til tross for kvikkleire i grunnen og behov for kalksementstabilisering har Veidekke og geoteknisk rådgiver NGI – Norges Geotekniske Institutt redusert betydelig kostnader og klimagassutslipp for ny tunnel på Vestfoldbanen. Veidekke tar med seg erfaringene til andre prosjekter.
NGI tar i bruk ny helelektrisk borerigg19.3.2025 09:08:00 CET | Pressemelding
GMe100 er navnet og den er designet for å utføre alle geotekniske boremetoder, inkludert kjerneprøver av berggrunn.
NGI forlenger samarbeidet med Ingeniører uten grenser (IUG) med to år21.2.2025 10:01:36 CET | Pressemelding
– I en tid hvor det kuttes sterkt i bistandsmidler, vil næringslivets bidrag og støtte være ekstra viktig, sier Karina Wang, Direktør Mennesker, kommunikasjon og organisasjon, NGI.
NGI forlenger samarbeidet med Ingeniører uten grenser (IUG) med to år20.2.2025 12:03:07 CET | Pressemelding
– I en tid hvor det kuttes sterkt i bistandsmidler, vil næringslivets bidrag og støtte være ekstra viktig, sier NGI-direktør Karina Wang.
– Jeg håper alle som skal ut på tur denne vinteren følger disse rådene14.2.2025 13:01:56 CET | Pressemelding
Hittil denne vinteren har foreløpig ingen omkommet i snøskredulykker her til lands, men det er ikke mange uker siden fire norske liv gikk tapt i franske Val-Cenis.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom